Yeni Türk devletinin hareketi yürekleri ısıttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100 yıl öne Azerbaycan toprağı olan ve daha sonra Ermenistan işgali ile bölgedeki 500 binden fazla insanın sürgün edildiği Göyçe Zengezur bölgesi üzerinde 10 Mart 2021 tarihinde kurulan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti ikinci yılını kutluyor.  300 bine yakın nüfusu, üzerinde 4 il, 300 köyü, 11 bin 300 kilometrekareden oluşan bir coğrafi alanı barındıran ve “sürgünde” 10 Mart 2021 yılında kurulan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti, kısa bir sürede ete kemiğe bürünüp, vücut bulurken, oluşturulan bakanlar kurulu ve özellikle temsilciliğini Türkiye’nin başkent Ankara’da kuran Dışişleri Bakanlığı bu süre zarfında olağanüstü çalışmalar yaptı.  Kuruluşun ikinci yılını çok büyük etkinliklerle kutlamayı planlayan ve bunun için hazırlıklarını tamamlayan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti; 6 Şubat günü Türkiye’nin 11 ilini vuran asrın felaketi karşısında yasa giren Türkiye ile kardeş dayanışmasına girdi. Tüm imkanlarını Türkiye için seferber eden Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti, kendisi için çok çok önemli olan ikinci kuruluş yıldönümü kutlamalarını iptal ederek kardeşliğin düzeyini de göstermiş oldu.

“Acınız, acımız, kaybınız kaybımızdır türkiyem”

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan imzasıyla yapılan açıklamada; “10 Mart 2021 tarihinde sürgünde kurulup, yönetim kadroları oluşturulan devletimizin ikinci kuruluş yıldönümüne buruk giriyoruz” denildi. Açıklamanın devamında ise şu duygu yüklü ifadeler kullanıldı:

“Kardeş Türkiye’mizde meydana gelen ve 45 binde fazla kardeşimizi yitirdiğimiz asrın felaketi karşısında, bizler için çok önemli olan kuruluşumuzun ikinci yılı kutlamaları bile değerini yitirmiştir. Kardeşimiz acı çekerken biz nasıl ve ne gerekçe ile bile olsa kutlama yaparız? Kardeşliğimizin gereği, Ankara, Bakü, Türki devletlerin ve bazı Avrupa başkentlerinde kuruluşumuzun ikinci yılı olan 10 Mart tarihinde planlanan tüm kutlamaların iptal edildiğini halklarımıza ve dünya kamuoyuna ilan ediyoruz. Acınız, acımız, kaybınız kaybımızdır Türkiyem.”  (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Türk devletinin hareketi yürekleri ısıttı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir