Görevden el çektirilen Talibov köyünden sahte serencamlar imzalamaya devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, tüm bakanlıkların ‘acil’ kodlu toplantı talebi üzerine 15 Şubat 2023 tarihinde düzenlenen toplantı sonrası kamuoyuna yapılan açıklamada; GZATC Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov’un ‘devletin büyümesini kasıtlı engellemek’ ve ‘faaliyetlerde bireysel menfaat devşirmek’ kanıtlı sabit suçlarından ötürü görevinden el çektirildiği duyurusu yapılmıştı.

TALİBOV BİR FIRSAT DAHA İSTEDİ

Alınan bilgilere göre; görevden el çektirilen Talibov’un resmi olmayan belgelerle atama ve görevden almalara sahte olarak devam ettiği öğrenildi. Bakü’ye yakın bir köyde ikamet eden ve köyünden dışarı dahi çıkamayan Talibov’un yalnızlığı kabullenemediği, “Halkıma hizmet etmek istiyorum, bana bir şans daha verin. Evet, yanlış yaptım ancak yanlışımın farkına vardım, kabine olarak beni yeniden Cumhurbaşkanı ilan edin” diyerek kendisine bir fırsat daha verilmesini istediği ancak GZATC kaynaklarının, Talibov’un işlediği ve sebep olduğu suç ve suçlar itibarıyla yeni bir fırsat verilmesinin mümkün olmadığı belirtilmişti.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE’DE İSTENMEYEN ADAM İLANI

Göyçe-Zengezur AzeriTürk Cumhuriyeti’nin (GZATC) görünürdeki garantörleri olarak bilinen Azerbaycan hükümet kaynaklarınca Talibov’un bilinçli veya bilinçsiz yaptığı hatalardan dolayı uzun süreden bu yana gözden düştüğü dikkate alınmayan ve istenmeyen adam ilan edildiği, bir diğer kardeş ülke Türkiye’de ise Talibov’un ülkeye girişinin bile yasak olduğu öğrenildi. Talibov’un etrafında toplanan bir avuç şahısların da yine, ‘devletin birliği ve beraberliği bozmaya yönelik’ faaliyetler ile yüz kızartıcı ve suç ve suçlara karışan kişiler olduğu kaydedildi.

TALİBOV KABİNE TARAFINDAN EL ÇEKTİRİLMİŞTİ

Göyçe-Zengezur AzeriTürk Cumhuriyeti (GZATC) Dışişleri Bakanlığı’nın 15 Şubat tarihinde yaptığı duyurusunda; mevcut GZATC Bakanlar Kurulu’nu oluşturan tüm kabine üyelerinin imzasıyla Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov’un görevden el çektirildiği belirtilmişti. Karar metninde şu ifadeler yer almıştı;

“Bakanlar Kurulu’nu oluşturan tüm kabine üyelerinin ortak imzasıyla ortaya atılan iddialar karşısında tek yetkili makam olarak Dışişleri Bakanlığımız olarak konu tedaylı olarak araştırılmıştır. Araştırılma sonucunda; icranın başında yer alan GZATC Prezidenti Rizvan Talibov’un başta devletin büyümesini engelleyecek faaliyetleri ve bireysel menfaat devşirmesi olaylarını bilinçli bir şekilde işlediği kanıtlarla sabit olmasından kaynaklı, ve bu sebep olarak; ulusal ve uluslararası hak iddiasına giriştiğimiz Göyçe-Zengezur halkımızın, insan hak ve hürriyetlerinin hiçe sayılan iradesi karşısında Bakanlar Kurulu’nun verdiği yetki, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbeycan yetkili makamlarının onayı da alınarak Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov görevden el çektirilmiştir. Yine alınan ara karar gereğince; 45 gün içinde yeni Cumhurbaşkanı ataması yapılıncaya kadar kabinemizde Cumhurbaşkanlığı makamına Kabine üyelerinin ortak görüş ile Tunzale Çelebi vekalet edecektir”

YENİ TALİBOV’LAR TÜREMESİN DİYE ÖNLEMLER ALINACAK

Karar sonrası Cumhurbaşkanlığına vekalet eden Tunzale Çelebi’nin, Türkiye ve özellikle Azerbaycan’da bir takım görüşmelerde bulunduğu öğrenilirken, Talibov’suz yeni dönemde yeniden ‘vatana ihanete eş değerde olan ‘devletin büyümesini kasıtlı engellemek’ ve ‘bireysel menfaat devşirmek’ gibi hadiselerin yeniden yaşanmaması adına bir takım önlemlerin alınmasının zaruri olduğu belirtildi.

ÖNCÜ KADROLARI DEVLETLER OLUŞTURACAK

Türk dünyası için son derece stratejik bir konumda ve öneme sahip olan GZATC’nin devlet kademesinde görevlendirilecek öncü kadroların ‘devletler onaylı’ kişilerden oluşması alınan önemli kararlar arasında gösteriliyor. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Görevden el çektirilen Talibov köyünden sahte serencamlar imzalamaya devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir