İtalyan mafyasına 10 ülkede büyük operasyon   

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yapılan açıklamada, Belçika, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Slovenya, İspanya, Romanya, Brezilya ve Panama’daki kolluk kuvvetleri ile ortak yürütülen operasyon kapsamında İtalyan mafyası örgütü Ndrangheta üyesi 132 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

İtalyan mafya örgütü Ndrangheta’ya büyük darbe vuruldu.

 

Dünyanın en güçlü suç şebekelerinden biri olan Ndrangheta’ya yönelik operasyonda, kolluk kuvvetlerinin çok sayıda adrese baskın düzenlediği aktarılan açıklamada, operasyona 2 bin 770 personelin katıldığı belirtildi.

 

Açıklamada, Ndrangheta’nın vergi kaçakçılığından, silah kaçakçılığından, kara para aklamadan, rüşvetten, şiddet olaylarından ve Avrupa’nın kokain ticaretinin çoğundan sorumlu olduğu vurgulandı.

 

Örgütün, Güney Amerika’dan Avrupa’ya ve Avustralya’ya kadar uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ifade edilen açıklamada, “Yetkililer, örgütün Kolombiyalı organize suç grubu ‘Gulf Clan’ ve Ekvador’da ve birçok Avrupa Ülkesinde faaliyet gösteren Arnavutça konuşan bir suç grubuyla ortak çalıştığını ortaya çıkardı. Ndrangheta klanları Pakistan’dan Güney Amerika’ya uluslararası ateşli silah kaçakçılığına karışmış, kötü şöhretli suç örgütü PCC’ye (Primeiro Comando da Capital) kokain sevkiyatı karşılığında silah sağlamıştır” denildi.

 

Belçika, Almanya, İtalya, Portekiz, Arjantin, Uruguay ve Brezilya’da büyük yatırımlara sahip kapsamlı bir küresel kara para aklama sistemindeki para akışının izlendiği aktarılan açıklamada, suç örgütünün, kazandığı parayı gayrimenkullere, restoranlara, otellere, araba yıkama şirketlerine, süpermarketlere ve diğer ticari faaliyetler yoluyla akladığı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İtalyan mafyasına 10 ülkede büyük operasyon   

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir