Reuters duyurdu: Donetsk kentinde patlama sesi duyuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reuters duyurdu: Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk kentinde patlama sesleri duyuldu.

HABERLERDİYARİ – Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters’ın “son dakika” koduyla geçtiği habere göre, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk kentinde patlama sesleri duyuldu. Ukrayna’nın doğusundaki tansiyonu yükselten gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Dün art arda patlamaların yükseldiği Donetsk kentinde bir büyük patlama daha yaşandığını son dakika olarak geçen dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, endişe veren gelişmeyle ilgili daha fazla detay vermedi.

HAFTALAR SONRA UKRAYNA ORDUSUNDA İLK KAYIP

Ukrayna ordusu, dün ayrılıkçılarla yapılan çatışmalarda bir askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin ise patlamalar sonrası isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralandığını duyurmuştu. Açıklamada, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçılarla girilen çatışmalarda bir kişinin etkisiz hale getirildiği bilgisi de paylaşılmıştı.

Dün akşam saatlerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, 1 askerin daha hayatını kaybettiği, 4 askerin de ağır yaralandığı ifade edilmişti. Otomatik silahlar, havan topları ve tanksavarlarla açılan ateş sonucunda dün saat 17:00 itibariyle 70 kez ihlal tespit edildiği duyurulmuştu. Ukrayna ordusu tarafından durumun kontrol altında olduğu bildirilirken, gerektiğinde karşı tarafa aynı yolla cevap verileceği de belirtilmişti.

Donetsk’te ilk etapta kadın ve çocukların içinde olduğu otobüsler şehri terk etti. Donetsk’ten yaklaşık 700 bin kişinin Rusya’ya tahliye edilmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reuters duyurdu: Donetsk kentinde patlama sesi duyuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir