İsrail basını: Ukrayna’ya Demir Kubbe teslimatını ABD engelledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail basınında daha önce Ukrayna’nın arabuluculuk teklifinin İsrail tarafından reddedildiği haberleri yer almıştı. Şimdi ise, ABD’nin daha önce İsrail’den aldığı Demir Kubbe hava savunma sisteminin Ukrayna’ya sevkini engellediği belirtildi

HABERLERDİYARİ – İsrail’in, ABD’nin daha önce İsrail’den aldığı Demir Kubbe hava savunma sisteminin Ukrayna’ya sevkini engellediği belirtildi.

İsrail’in Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, ABD’nin Ukrayna’ya Demir Kubbe hava savunma sisteminin tesliminin engellenmesi ilgili olarak, “İsrail, geçen yazdan bu yana, bu süreçle ilgili Amerikalılar ve Ukraynalılarla çatışmaları önlemek için bir dizi adım atarak bu konuyu gündemden kaldırmayı başardı. Ukraynalı yetkililer İsrail’in tutumundan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi” ifadesine yer verildi.

Ukrayna’nın başvurdu diye yazdılar
İsrail yönetiminin, ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre liderlerinin, ihtiyatlı olma ihtiyaçlarını anladığı umudunda olduğu ifade edilen haberde, bu nedenle Demir Kubbe konusunda “hassas ve sorumlu bir şekilde” hareket ettikleri kaydedildi.

Ukrayna yönetiminin, geçen yılın ilkbaharında Biden idaresine Patriot ve Demir Kubbe için başvurduğu belirtildi.
Kaynak: Mepa News

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail basını: Ukrayna’ya Demir Kubbe teslimatını ABD engelledi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir