Mezarlıklar bu yıl boş kaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı 2’inci gününde devam ediyor. Yasağın ilk gününde kapsam dışında tutulan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler, bugün faaliyetlerine ara verdi.  MA’da yer alan habere göre bu yılki Ramazan Bayramı’nın ilk gününe denk gelen yasağın ikinci gününde de Diyarbakır cadde, bulvar ve sokakları boş kaldı. Sadece fırın ve tatlıcıların açık olduğu kentte, polis araçları dışında trafik akışı durdu ve birçok yere güvenlik noktası oluşturuldu. 

Mezarlıklar boş

Ramazan Bayramı dolayısıyla her yıl yoğun kalabalıklara sahne olan Mardinkapı, Şehitlik, Yeniköy mezarlıkları, bu yıl sokağa çıkma yasağı nedeniyle boş kaldı. Sadece Sur ilçesindeki Mardinkapı Mezarlığı’nda bazı vatandaşların yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikleri görüldü. 

Köpek, kedi ve eşeklere kaldı

Kentin sessiz cadde ve sokakları ise kedi ve köpeklere kaldı. Ancak, sokaklarda kimsenin olmayışı hayvanları aç ve susuz bıraktı. Sur ilçesindeki caddede dolaşan bir eşek, çöp konteynırları ve işyerlerinin önündeki saksılarda yiyecek aradığı görüldü.

Çocuklar yasak dinlemedi 

Tarihi Sur ilçesi Alipaşa ve İskendepaşa Mahallesi’nin ara sokaklarında ise, yasağa aldırış etmeyen çocukların hareketliliği mevcut. Bayramlıklarını giyip sokaklara inen çocuklar, hem oyun oynuyor hem de evlerin kapılarını çalıp bayram şekeri topluyor.

Balkondan balkona bayram

Batman’da da 4 günlük yasağın başlamasının ardından cadde ve sokaklar boş kaldı. Salgının başladığı günden bu yana valilik açıklamasına göre, en az bugüne kadar 3 bin 424 kişiye 2 milyon 985 bin 145 TL cezası kesildi. Cezalar ile gündeme gelen kentte, vatandaşlar balkonlardan birbirlerinin bayramını kutladığı görülürken, kimi mahallelerde ise özellikle çocukların ev ev dolaşarak şeker topladığı gözlendi. Kimi evlerin bahçeleri ve balkonlarında çocukların oyun oynamaları renkli görüntüler ortaya çıkardı.

‘Hep çalışıyoruz’

Sessizliğin hakim olduğu kentin sokaklarında sadece temizlik işçileri çalışmalarına devam ediyor. Gap Mahallesi’ndeki işçilerden Sabri Şen, “Bizim için bayram da seyran da birdir. Hep çalışıyoruz. Bugün işimize devam ediyoruz. Çalışmamız halk içindir, halkımız içindir. Halkımızın bayramını kutluyoruz” dedi. 

Fatih Mahallesi sakinlerinden Veysel Arslan, dedesinin üç sokak mesafede oturmasına rağmen gitmediklerini ifade ederek, bayramı kapı önlerinde kutladıklarını ifade etti. Arslan, “Çocuklarımızla kapının önündeyiz. Virüs geçene kadar sabır edeceğiz. Virüs bittiğinde gerekirse ev ev dolaşırız kutlarız bayramımızı. Şimdilik bayramları telefonlar ile görüntülü aramalar ile kutluyoruz” dedi.   Mahalledeki Mehmet Göze ise, çiftçi olduğunu ifade ederek, bayramın çiftçiler için kötü geçtiğini ifade etti. Göze, “Gübre mazot fiyatları belimizi büktü. Bunca krizin arasında bayram mı olur? Üstüne bir de yasak ve hastalık işimizi zorlaştırdı” diye konuştu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mezarlıklar bu yıl boş kaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir