Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Arslan: Osmanlı Ruhu Hakkı galip kılacak ruhtur!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı Teşkilatı 81 İlin Başkanları ile Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan’ın memleketi Batman’da bir araya geldi. Burada konuşan Arslan, Osmanlı ruhunun hakkı galip kılacak ruh olduğunu belirterek, “Osmanlı Teşkilatı yeniden diriliş için , yeniden yükseliş için bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır. Dünya kuruldu kurulalı hayır ile şer, Hak ile batıl kavga eder. Asırlar boyu inkârcılar, vicdan ve insanlığı çiğnemişler, hukuk dışı baskı ve talanı uygulamakla birbirleriyle yarışmışlardır. Osmanlı Ruhu Hakkı galip kılıp Hayrı Şere galip kılacak ruhtur” dedi.

 

 

Engin Öztürk/ Nurullah Ergün

Genel Başkanlığa Mehmet Ali Arslan’ın gelmesiyle gelişimini hızlandıran ve kısa sürede Türkiye’de 81 il ve yüzlerce ilçe ile dünya genelinde 256 noktada örgütlenmesini oluşturan Osmanlı Teşkilatı temsilcileri Batman’da buluştu. Genel Başkan Mehmet Ali Arslan’ın memleketi olan Batman’da 26-27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşen buluşmada, örgütlenme faaliyetleri ve uygulanacak stratejiler istişare edildi.

Dış temsilcilikler online katıldı

Batman ili Hasankeyf İlçesinde bulunan Hasankeyf Uygulama Otelinde Serap Dönmez’in sunumunu yaptığı program, Osmanlı Teşkilatı’nın dünya başkentleri genelinde aralarında Kanada, Amerika, Finlandiya, Almanya’nın da olduğu Osmanlı Teşkilatı temsilcilerinin de online katıldığı program istiklal marşının okunması ile başladı. Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkan Vekili Mehmet Ali Seçkin’in selamlama konuşmasıyla devam eden program, Teşkilatın Genel Sekreteri Tacettin Bozkurt’un teşkilatın genel durumu ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Osmanlı teşkilatının yükselmesi adına yapılacakları sıralayan Bozkurt, “Ailemiz başta olmak üzere tüm çevremizi Osmanlı şuuruyla yetiştirmemiz gerekiyor. Tanıtım anlamında çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Üyelik çalışmalarını genişletmeliyiz” dedi. Söz alan Osmanlı Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Tunzale Çelebi de, Batman’da Osmanlı teşkilatını birlik içinde ve güçlü gördüğünü, bundan gurur ve onur duyduğunu belirterek, teşkilat mensuplarına çıktıkları yolda başarılar temenni etti.

Temsilciler fikir ve düşüncelerini paylaştı

Ardından Marmara bölgesinin teşkilat çalışmalarıyla ilgili ayrıntılar slayt gösterisi paylaşıldı. Daha sonra Osmanlı Teşkilatı Türkiye Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkanı Ağa Canpolat, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Çelikkaya, Osmanlı Teşkilatı Marmara Bölge Başkanı Hasan Fatih Yumak ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Enes İrven ile Bölge Başkanları ve Osmanlı Teşkilatı İl Başkanları da sırasıyla söz aldı. Fikir ve düşüncelerini paylaşan temsilciler, soru ve sorunlarının da paylaşarak istişareyle çözüm arandı.

‘Türk – Kürt diyerek bizi bölmeye çalıştılar!’

Daha sonra konuşan Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan, kısa sürede üstün başarılar elde eden teşkilatına teşekkür ederek sözlerine başladı. Osmanlı ruhunun hakkı galip kılacak ruh olduğunu kaydeden Arslan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

“Yıllar boyunca bu ülkede kimi zaman sağcı – solcu, kimi zaman Alevi-Sünni, kimi zaman ilerici-gerici, kimi zaman Türk – Kürt diyerek bizi bölmeye çalıştılar. Biz ise ayrılıkları bir kenara bırakarak kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak Osmanlı Teşkilatı, medeniyeti ve ruhu diyerek daima birleştirici olduk. Kökümüz , atamız ve ceddimiz hem Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alpaslan, hem Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubi, hem İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet Han, hem Çanakkale geçilmez dedirten Gazi Mustafa Kemal, hem de Kut’ül Amare’de, İstiklal Harbinde düşmanın yüreğine korku salan Halil Paşa’dır. Bizler böyle bir neslin, medeniyetin mirasçılarıyız.

‘Osmanlı Teşkilatı hep birlikte Türkiye olmaktır’

Osmanlı Teşkilatı yeniden diriliş için, yeniden yükseliş için bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır. Dünya kuruldu kurulalı hayır ile şer, Hak ile batıl kavga eder. Asırlar boyu inkârcılar, vicdan ve insanlığı çiğnemişler, hukuk dışı baskı ve talanı uygulamakla birbirleriyle yarışmışlardır. Osmanlı Ruhu Hakkı galip kılıp Hayrı Şere galip kılacak ruhtur. “Kur’ân-ı Kerim’de ‘Müslümanlar ancak kardeştir’ buyrularak sahabelerden ensarlar ve muhacirler övülmüştür. Efendimiz, farklı ırk, renk ve dilden sahabeleri İslâm kardeşliği ile birleştirmiştir. Aynı şekilde hadisle övülen ve Türk olan Fatih Sultan Mehmet , Kudüsü fetheden ve Kürt olan Selahaddin Eyyubi , Türklüğü ve Kürtlüğü ön plana çıkartmadan, ırkçılık yapmadan İslâm kardeşliğiyle hükmederek büyük başarılara imza attılar”. İslam Kardeşliğini en iyi temsil eden Osmanlı Ruhu ve Medeniyetidir.

‘Bu daha başlangıçtır’

Batı medeniyetinde Türk, belli bir kavmin adı değil, tüm Müslümanları ifade eden bir isimdir. Osmanlı küçük bir Beylik olarak Söğüt ten çıkıp üç kıtaya nam salmış bir imparatorluk haline gelmiştir. Aynen bu şekilde Osmanlı Teşkilatı da bu topraklardan çıkıp ülke sınırlarını aşarak üç kıtaya yayılmıştır. Bu daha başlangıçtır.  Size vakti geldiğinde çok müjdeler vereceğim. Nasıl ki çiçek açmak için baharı beklerse siz de teşkilatımızın nerelere geldiğini zamanı gelince çok daha iyi göreceksiniz. Bu kutsal vazifede yer almanın ayrıcalığına şahit olacaksınız. Bu davada ve kutsi yolculukta ilkler olmanın gururunu ve onurunu taşıyacak ve çocuklarınıza miras bırakacaksınız. Günü geldiğinde devletin ilgili erkleri sizi ülkeyi yönetmeye davet edecek ve siz bu yönetime en layık insanlarsınız diyecekler. Gönüllerinizi ferah tutun. Ufkunuzu olabildiğince geniş.

‘Gün gelecek kıtalara talip olacağız’

Bu yolculuk meşakkatli, zor, dava adamı ve adanmış neferler ister. Ama her zorluktan sonra bir rahmet olduğu gibi, bizim de kutsi yürüyüşümüzün sonunda başarı ve muvaffakiyet vardır. Ömrümüz yeterse hep beraber o mutlu günlerde oturup bu günleri yad edeceğiz.  Bizim buradaki her Dava Arkadaşımız samimidir. Zaten olmayanlar yolda dökülmüştür. Bu ruh ülke yönetimine taliptir. Gün gelecek kıtalara talip olacağız.  Bildiğiniz gibi ülkemiz zorlu ve farklı bir atmosfer ve süreçten geçmektedir. Bu şartları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Hiç şüpheniz olmasın. Bir nesil arzu ediyoruz; kalbinde Milli ve manevi değerlerimiz, aklında ilim ve hikmet olan bir nesil… Bu öyle bir nesillik ki, sadece kendi ülkesi için  değil  gönül dünyamızın ulaştığı her yerin daha yaşanabilir olması için çalışan bir nesil … Bu öyle bir nesil ki geçmiş ile geleceği kucaklayan ve kültürümüzü kıyamete kadar taşıyacak bir nesil ile bizleri bu güzel günde bir araya getiren başta Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanım Faruk Ulakçı ve İl Başkan Vekilim Ali Seçkin e Kadın Kolları Başkanım Meryem Yetişen ve Gençlik Kolları Başkanım Aziz Çelikkaya ya ve Teşkilat Başkanım Selman Arslan’a, emeği geçen tüm teşkilat başkanlarıma teşekkür ederim.”

Batman ve bölge gezisi turu yapıldı

Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan’ın konuşmaları sonrası 30’a yakın noktada önümüzdeki dönemde açılması planlanan temsilciliklerin faaliyet esasları tartışıldı.  Teşkilat çalışmalarında üstün gayret ve çaba gösteren kişilere Arslan tarafından paketlerinin verilmesi ve aile resmi çekilmesiyle toplantı sona erdi.  İstişare toplantısı sonrası teşkilat başkanları için Batman ve bölge gezisi turu gerçekleştirildi. Daha sonra Batman Atatürk Parkı’nda Batmanlılarla buluştu.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Arslan: Osmanlı Ruhu Hakkı galip kılacak ruhtur!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir