GZTC Dışişleri Bakanı Arslan’dan 10 Mart mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan, yayınladığı mesajla kuruluşlarının ikinci yıldönümü kutladı.

100 yıl önce Azerbaycan toprağı olan ve daha sonra Ermenistan işgali ile bölgedeki 500 binde fazla insanın sürgün edildiği Batı Azerbeycan Göyçe Zengezur bölgesi üzerinde 10 Mart 2021 tarihinde kurulan Batı Azerbeycan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti ikinci yılına giriyor.

İkinci kuruluş yıldönümü için Ankara, Bakü, Türki devletler ve bazı Avrupa başkentlerinde büyük etkinlikler planlayan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti, planlanan tüm etkinliklerini, 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşayan Türkiye için “Kardeşimiz acı çekerken biz nasıl ve ne gerekçe ile bile olsa kutlama yaparız?” diyerek iptal ettiğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Yeni Türk devletinin bu hareketi, sosyal medyada ‘Türk birliği yüreklerde sağlandı’ yorumlarını beraberinde getirmişti.

10 Mart dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulunan Batı Azerbeycan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan; asrın felaketini yaşayan kardeşlerimizden vefat edenlere rahmet, yaralılara da bir kez daha şifa diliyorken, rabbim İslam ümmetine bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yine 100 yıldır vatan hasreti çeken ve iki yıldır vuslatın kapılarının anahtarı olan Batı Azerbeycan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyetinin ikinci yıl dönümünü kutlarım. Tüm halkımızın ve Türk dünyasının 10 Mart günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GZTC Dışişleri Bakanı Arslan’dan 10 Mart mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir