Uluslararası İzmir Festivali ertelendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), tarafından düzenlenen 34’üncü Uluslararası İzmir Festivali koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Festival, 4 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanıyordu. Vakıf tarafından yapılan açıklamada, “Salgının yol açtığı koşullar festivalin açıklanan tarihlerde gerçekleştirilmesini mümkün kılmamaktadır” denildi. Festivalin düzenleneceği tarihe ilişkin açıklama yapılmadı.  

Tarihle sanat buluşması

Uluslararası İzmir Festivali’nde her yıl, alanlarında dünyanın en önemli isimleri İzmir’e getirerek tanıtımı yapılıyor. İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon’un yanı sıra Meryemana Evi, St. Policarp Kilisesi, Agora, Bayraklı Ören Yeri, “Ana Tanrıça’nın Kenti” Metropolis, Büyük İskender’in İzmir’i yeniden kurduğu Kadifekale’yi, çağlar boyunca müzikle tedavinin başkenti olmuş Bergama Asklepion’u, Çeşme Kalesi’ni ve Türkiye’nin ilk yavaş kenti Seferihisar’daki Sığacık Kalesi’ni, kent tarihinin önemli tanıkları olan Ayavukla Kilisesi ile tarihi İzmir Sigara Fabrikasını, Efes Ticaret Agorası gibi tarihi mekânlarda sanatsal etkinlikler düzenliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uluslararası İzmir Festivali ertelendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir