Ukrayna ve Rusya hattında savaştan kaçanlar yüzünden OHAL kararı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan çatışmalar sebebiyle Donbass bölgesinden güvenli bölgelere iltica eden mülteciler, trenlerle ve toplu taşıma araçlarıyla Rusya’nın Voronezh bölgesine getirildi.

HABERLERDİYARİ – Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilim daha da karmaşık bir hal almaya başladı. Yaşanan çatışmalar sebebiyle Donbass bölgesinden güvenli bölgelere iltica eden mülteciler, trenlerle ve toplu taşıma araçlarıyla Rusya’nın Voronezh bölgesine getirildi. Voronezh’de olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilim daha da karmaşık bir hal almaya başladı. Yaşanan çatışmalar sebebiyle Donbass bölgesinden güvenli bölgelere iltica eden mülteciler, trenlerle ve toplu taşıma araçlarıyla Rusya’nın Voronezh bölgesine getirildi.

MÜLTECİ GÖÇÜNÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Mülteci sayısının çokluğu sebebiyle Voronezh Valisi Aleksandr Gusev tarafından alınan kararla olağanüstü hal ilan edildi. Bu kararın valilik tarafından mültecilerin istek ve taleplerini bölge yönetiminin hızlıca ve pratik olarak yerine getirebilmesi için alındığı ifade edildi. Mülteci göçünün önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

“PROVAKASYONLAR AKSİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR”

Diğer yandan Kremlin, batı medyası tarafından ortaya atılan “Ukrayna’nın işgal tarihi” iddialarına da sert çıktı. Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı’nın verdiği işgal tarihlerinden habersiz olduğunu söyledi. Reuters’ın aktardığı açıklamaya göre, Kremlin’den yapılan açıklamada, “Donbass hattı üzerindeki durumun maksimum düzeyde zorlandığı herhangi küçük bir provokasyonun istenmeyen sonuçlar yol açabileceği” ifade edildi. Açıklamada, “Rusya savaş kelimesini kullanmak isteyen son ülke” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ukrayna ve Rusya hattında savaştan kaçanlar yüzünden OHAL kararı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir