Putin yedek askerlerin eğitime alınmasını istedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizinde gerilim iyice yükselirken Putin, dikkatleri üzerine toplayan bir hamle yaptı.

HABERLERDİYARİ – Vladimir Putin, yedekte bulunan askerlikle yükümlü vatandaşların eğitime alınması için karar verdi. Rusya’nın son günlerde Ukrayna üzerindeki tehdidini artırmasıyla bölgede savaş tehlikesi ortaya çıktı. Ukrayna, Rusya tehlikesine karşı NATO ve ABD’den destek alırken Moskova’da bir dizi hazırlıklar yapmaya devam ediyor. Bu hazırlıklar arasında yedek askerlerin eğitime alınması da var.

ÇAĞRI YAPILDI

Rusya Yasal Enformasyon İnternet Portalı’nda Putin’in yayımlanan kararına göre, Rusya Silahlı Kuvvetlerinde, Rusya Ulusal Muhafız Birliklerinde, devlet güvenlik kurumlarında ve Federal Güvenlik Servisi kurumlarında askerlik görevi ile ilgili olarak yedekte bulunan Rusya Federasyonu vatandaşlarına 2022 yılında eğitime alınmaları için çağrı yapıldı.

YÜKÜMLÜLER 3 YILDA BİR DEFADAN FAZLA EĞİTİME ÇAĞIRAMIYOR

Ayrıca karar ile bakanlar kuruluna ve federal bölgelerin yönetimlerine, yükümlü vatandaşların askerlik eğitimine çağrılması ve ilgili faaliyetlerin uygulanmasını sağlama konusunda talimat verildi. Rus Federal Yasalarına göre, yedekte olan yükümlüler 3 yılda bir defadan fazla eğitime çağrılamıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Putin yedek askerlerin eğitime alınmasını istedi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir