Prof. Dr. Durmuş, ‘Dünyanın en etkili bilim insanları listesi’nde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BATMAN- Batman Üniversitesi’nin bir dönem önceki rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ‘Dünyanın en etkili bilim insanları listesi’ne girerek gurur kaynağı oldu.
Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik dilime giren akademisyenleri açıkladı. Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.
10 Ekim 2022 tarihinde Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk %2 lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi; “Kariyer boyu etki” ve “Yıllık etki (2021 yılı çalışmalar)” olarak iki kategoride listelendi. Makine mühendisliği anabilim dalı Enerji bilim dalında, “Kariyer boyu etki” listesinde yerini alan Prof. Dr. Aydın Durmuş Batman’ın da ismini duyurarak gurur kaynağı oldu.  

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm_indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Dr. Durmuş, ‘Dünyanın en etkili bilim insanları listesi’nde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 15 Ekim 2022, 04:35

    Batman şuan ki rektör musfeddesiyle başı dertte, biran önce YÖK harekete gecmeli

    Cevapla
  2. 15 Ekim 2022, 04:36

    Batman’ın şuan ki rektör musfeddesiyle başı dertte, biran önce YÖK harekete gecmeli

    Cevapla
  3. 29 Ekim 2022, 16:19

    Sevgili Güzelliğimizin Prof.Dr. AYDIN DURMUŞ Beyin göstermiş olduğu başarı grafiğini TEBRİK eder başarılarının devamımı dilerim. ÜLKE miz için ayrıcalıklı bir başarı. SİZ varsanız BİZ varız. SELAMLAR – SEVGİLER…

    Cevapla