Ölüm yoluna bir kurban daha!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce bir çok yaralanmaların ve ölümlerin yaşandığı yol; bu kez çeyizi için Diyarbakır OSB’de faaliyet gösteren tekstil firmasında çalışan genç bir kızı kurban aldı.

HABERLERDİYARİ – Yüzlerce evin olduğu binlerce insanın ikamet ettiği ancak üst-alt geçidin, aydınlatmanın dahi olmadığı ve daha önce bir çok yaralanmaların ve ölümlerin yaşandığı yol; bu kez çeyizi için Diyarbakır OSB’de faaliyet gösteren tekstil firmasında çalışan genç bir kızı kurban aldı.

MESAİ BİTİNCE SERVİS ARACINA BİNDİ

Olay; Diyarbakır-Elazığ yolu 20. kilometresinde Yenişehir ilçesi Çelikevler mevkiinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Gülsüm Gök, çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil firmasından akşam saatlerinde mesaisi bitince servis aracına binerek Yenişehir İlçesine bağlı Çelikevler Mahallesi bölgesindeki evinin yakınındaki durakta indi.

METRELERCE İLERİYE SAVRULDU

Evinin olduğu sokağın karşısında inen Gök, yaya için yeşil, araçlar için kırmızı yandığı sırada yolun karşısına geçmek için hamle yaptı. Bu sırada yüksek hızda seyreden 34 SF 4247 plakalı Audi marka otomobil, Gök’e çaptı. Çarpmanın etkisiyle genç kız metrelerce öteye savruldu.

GENÇ KIZ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETT

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri  sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrollerde Gök’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri de trafiği kısa süreliğine kapatırken, genç kızın üzeri örtüldü. Genç kızın ölümüne sebebiyet veren aracın şoförünü gözaltına aldı.

AİLESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Hayatını kaybeden genç kızın ailesi yakınları da bu sırada olay bölgesine geldi. Ailesi, Gülsüm’ün cansız bedenini yerde görünce sinir krizleri geçirirken, çevredekiler sakinleştirilmeye çalışıldı.

AYNI BÖLGEDE 8. ÖLÜM VAKASI

Öte yandan, aynı bölgede meydana gelen kazalar sonucu 8. ölümün olduğu öğrenildi. Olay bölgesinde toplanan Çelikevler sakinleri; bölgeden araçların hızlı bir şekilde kural ihlali yaparak geçtiğini iddia ederek, acilen önlem alınması ve üst geçit yapılmasını istedi.

ÇELİKEVLER SAKİNLERİ YETKİLİ-LERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Çelikevler sakinleri; genç kızın hayatını kaybetmesinin ne ilk ne de son olacağını belirterek, onlarca dilekçe ve şikayete rağmen söz konusu bölgeye üst veya alt geçit ile trafik ışığı, ışıklandırma ve hız kesici gibi hayati ihtiyaçlarını karşılamayan yetkililere ateş püskürdü.

‘YÜZLERCE KEZ RİCA ETTİK, BİZİ KAALE ALMADILAR’

Daha önce onlarca kişinin aynı bölgede evine, işine gitmek isterken benzer kazalarla ağır yaralandığını ve ölümlerin yaşandığını belirten Çelikevler Mahallesi sakinleri, “Yüzlerce defa rica ettik yetkililerden onlarca can yitirdik, onlarca hayatı boyunca sakat kalan insanımız var ve bunlara bir yenisi eklenmeden lütfen ne yapılması gerekiyorsa onu yapın diye. Ama bize kaale bile almadılar.

‘BU ÖLÜMLERİN SORUMLUSU YETKİLİLERDİR’

Bir şeyi tam ve doğru yapmadığınız zaman eksiklikler aksaklıklar işte böyle insanların hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanabiliyor. Bu ölümlerin sorumlusu trafik kazasına karışan şoförler araç sahipleri değil, binlerce halkın ölümü pahasına talebini görmezden gelen yetkililerdir.

‘HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ, ETMİYORUZ, ETMİYORUZ’

İşte bir kez daha onlara sesleniyoruz. Bir genç kızımız daha gitti. Çeyizi için Diyarbakır OSB’de bir fabrikada çalışan ve mesaiden evine dönerken ölüm yoluna yakalandı. Bir yenisi daha yakalanmadan ardında acı bir hikaye bırakmadan acil olarak buraya ne hizmet gerekliyse o hizmeti getirin, yoksa hakkımızı helal etmiyoruz, etmiyoruz, etmiyoruz. Milletin hizmetine talip olanlar gelsin hizmetini yapsın” dediler.

JANDARMADA İNCELEME SÜRÜYOR

Bu sırada, Gök’ün cansız bedeni jandarma ekiplerinin çalışması sonrası ambulansla otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Burada yapılan işlemlerin ardından ailesine teslim edilirken, Jandarmanın olayla ilgili incelemesi sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ölüm yoluna bir kurban daha!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir