Karlar eridi, çöpler ortaya çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Siverekilçesi ile Diyarbakır arasında yer alan bölgenin son gözdelerinden Karacadağ Kayak Merkezi’ndeki çevre kirliliği karların erimesinin ardından ortaya çıktı. Son yıllarda bölgede ilgi odağı haline gelen Diyarbakır merkeze yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Kayak Merkezi, kış aylarında özellikle kayak ve piknik yapmak isteyen vatandaşların ilgi odağı oluyor.

Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor

Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yanı sıra Mardin, Gaziantep, Batman ve Adıyaman merkez ve ilçelerinden gelen binlerce kişi tarafından günübirlik ziyaret edilen Karacadağ Kayak Merkezi’ne gelen insanlar kızak, leğen ve poşetlerle kaymaya çalışırken ortaya renkli görüntüler çıkıyor. Bunun dışında merkeze gelen insanlar kayak dışında daha çok mangal keyfi yapıyor. Bin 919 rakımıyla bölgenin en yüksek dağı olan Karacadağ’da özellikle mangalcıların bıraktığı çöpler karların erimesi ve rüzgarın da etkisiyle çevreye yayıldı.

Duyarlılık çağrısı

Binlerce insanın karlar üzerinde yaptığı mangal keyfinden geriye kalan çöpler ve plastik atıklar karların erimesinin ardından ortaya çıktı.

İnsan kaynaklı çevre kirliliğine dikkat çeken bölge halkı, piknik için gelenleri daha dikkatli olması konusunda uyarırken, yetkililerin de gerek çöp konteynırları ve uyarıcı tabelalar asmasını istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karlar eridi, çöpler ortaya çıktı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir