“Hukuksuzluk endişe verici boyutta”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Diyarbakır Nevrozu’nda yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Diyarbakır Nevrozu’nda birçok haki ihlalinin yaşandığını savunan Ülsen, “21 Mart tarihinde gerçekleştirilen nevroz kutlamalarına katılım göstermek isteyen yurttaşların kontrol noktalarında alana girmeleri engellenmiş akabinde katılımcılara orantısız müdahaleler de bulunulmuştur. Bu müdahaleler sonucu 74’ü çocuk olmak üzere 298 kişi gözaltına alınmıştır.

“5 yaşındaki ikizlere gözaltı”

İlimiz Bismil ilçesinde gerçekleştirilen Nevroz kutlamalarında ise 5 yaşındaki ikiz çocuklara gözaltı ve yakalama işlemi uygulanmış, soğuk havaya rağmen çocukların üzerindeki yöresel kıyafetler zor kullanılarak çıkarttırılmış, parmak izleri alınmıştır.  Yasada 12 yaşın altındaki çocuklara gözaltı ve yakalama işlemi yapılamayacağı açık olmasına karşın gözaltı ve yakalama işlemi yapılması keyfi uygulamaların ve hukuksuzluğun endişe verici boyutlara ulaştığını bir kere daha gözler önüne sermektedir. Barışçıl toplanma hakkı kapsamında bir araya gelenlere uygulanan keyfi uygulamalar, suç şüphesi olmadan gözaltı işlemi yapılması, İfadeleri alınanların gözaltı uygulaması sonlandırılmayarak hürriyetlerinden yoksun bırakılması, alana girişlerin engellenmesi ile toplantı ve gösteri hakkı, yetersiz nezarethane koşulları ile kötü muamele yasağı gibi birçok hak ve hürriyet ihlal edilmiştir” dedi.

“Sorumlular hakkında soruşturma açılmalı”

Yaşanan hukuksuzluğun kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen, “Yaşan bu hukuksuzluğun sorumluları hakkında bir an önce gerekli adli ve idari soruşturmaların açılmasını talep ediyoruz. Temel hak ve hürriyetlere müdahalenin olmadığı günlerde iktidarımızı barışçıl koşullar altında sürdüreceğimizi bildiririz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Hukuksuzluk endişe verici boyutta”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir