Fransız vekilden Avrupa’ya Türkiye tepkisi: Afrika’daki artan varlığına neden sessizsiniz?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyareti, Avrupa Parlamentosu’nun Fransız vekili Dominique Bilde’yi rahatsız etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle Türkiye’nin Afrika’daki ekonomik ve askeri varlığını güçlendirdiğini ifade eden Bilde, Fransa ve Avrupa Birliği’ne “Neden yeteri kadar tepki göstermiyorsunuz?” diye seslendi.

Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau’yu kapsayan üç günlük ziyaretleri kapsamında Afrika’da. Ancak bu durumdan rahatsız olanlar var.

‘BASKIN YAPIN’ ÇAĞRISI

O isimlerden biri Avrupa Parlamentosu’nun Fransız vekili Dominique Bilde. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bilde, ülkesine ve Avrupa Birliği’ne Türkiye’ye karşı sessiz kaldıkları için tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört gün sürecek Afrika turuna başladı. İlk durağı olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Jean-Michel Sama Lukonde Kyenge karşıladı.

Bilde, Fransa ve AB’nin Mali’deki Rus varlığını takıntı haline getirdiğini ancak Türkiye’nin artan etkisine benzer bir tepki vermediğini söyleyerek rahatsızlığını dile getirdi.

TÜRKİYE VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Fransız vekil, “AB ve Fransa, Mali’deki Rusya ve Wagner’in paralı askerlerine takıntılıyken, Erdoğan Afrika’daki ekonomik ve güvenlik varlığını gizlice güçlendiriyor. Bu çifte standart neden?” sözlerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fransız vekilden Avrupa’ya Türkiye tepkisi: Afrika’daki artan varlığına neden sessizsiniz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir