Emekli maaş zammı ne kadar olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABERLER DİYARI – Emekli maaş zamları konusunda araştırmalar devam ediyor. Yılda iki kez enflasyon oranlarına göre belirlenen emekli maaş zammı Kasım ayına sayılı günler kalmasıyla birlikte yeniden yükselişe geçti. TÜİK tarafından her ayın 3’ünde açıklanan enflasyon verilerine göre üç aylık enflasyon oranı netleşti. Milyonlarca emekli Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanmasını bekliyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK, Bağ-Kur emeklileri geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde % 42,35’lik bir zam almıştı. En düşük emekli maaşı 2.500 TL’den 3.500 TL’ye yükseltilmişti. Temmuz-Ağustos ve Eylül ayı enflasyon oranları belli olurken 3 aylık enflayon farkı yüzde 7,05 oldu. Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının bu rakama eklenmesi ile emeklinin alacağı zam oranı da netleşmiş olacak.

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Merkez Bankası tarafından yayımlanan Ekim ayı piyasa anketine göre 6 aylık dönemde enflasyon oranının yüzde 17,86 olması bekleniyor. Eğer beklenen enflasyon bu şekilde gerçekleşirse SSK, Bağ-Kur emeklileri Ocak 2023’te yüzde 17,86’lık zam almış olacak. Geçtiğimiz yıl başında en düşük emekli maaşı 1.500 liradan 2.500 liraya Temmuz ayında ise 2.500 liradan 3.500 liraya yükseltilmişti. Ocak 2023 ilk 6 aylık zammında en düşük emekli maaşına 1.000 TL’lik bir zam yapılması halinde enflasyon üzerinde yüzde 28’lik bir artış yapılmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir