Damlarda kar temizliği başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralıksız yağan karın ardından bugün güneşli bir güne uyanan vatandaşlar damlarında biriken kar temizliğine başladı.

HABERLERDİYARİ – Ülke genelinde iki gün neredeyse aralıksız yağan karın ardından bugün güneşli bir güne uyanan vatandaşlar damlarında biriken kar temizliğine başladı.

özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olan ve kırsaldaki bir çok yerleşim biriminin kent merkezleriyle irtibatının kesilmesine, şehirler arası yollarda araçların mahsur kalmasına, kent merkezlerinde maddi hasarlı trafik kazalarına neden olan kar yağışı ve buzlanma aynı zamanda moral kaynağı da oldu.

Çocukların en büyük eğlencesi olan kar yağışı bazı bölgelerdeki etkileyici görüntüsüyle kartpostallık ve selfi çekimi merkezlerine dönüştü.

Soğuk ve karlı havada evlerine sıcak sobalarının önünden ayrılmayan özellikle çatısı olmayan damı olan evlerde yeni günde havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar da temizliğe girişti.

Kar kürekleriyle damlarında biriken kârı temizleyen vatandaşlar, bir yandan karın keyfini de çıkardı. Diyarbakır’da dam temizliği yapan Engin Öztürk isimli vatandaş, uzun yıllardır böylesi bir karın yağışı özlemi içinde olduklarını belirterek, “Kar temizliktir, rahmettir, berekettir. Hastalıkların pisliklerin temizlenmesi ve en önemlisi İlahî ikramıdır. İki günden bu yana kimi bölgelerde yaşamı olumsuz yönde etkilese de aslında Diyarbakır’da bu denli bir kar yağışı özlemi vardı. Bu özlemimiz şimdilik dindi diyebiliriz. Yeni güne çok güzel bir hava ile güneş ile uyandık. Benim evim çatılı olmadığından damda biriken karların temizlenmesi lazımdı. Bu güzel havayı da fırsat bilerek temizlik yaptık. Ben bir taraftan temizlik yaparken diğer tarafta çocuklar biriken kardan, kardan adam yaparak eğlendi. Mutluyuz, inşallah yılda bir kez de, bir iki günlük bile olsa bu mutluluğu yaşarız” dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklığının sıfırın altında seyr edeceğini ve önümüzdeki günlerde yine kar yağışı beklediklerini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Damlarda kar temizliği başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir