Cumhurbaşkanı Talibov, hükümetin istifasını kabul etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABERLERDİYARİ- Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, Başbakan Akif Jafarzade ve Bakanlar Kurulu’nun istifalarını kabul etti.

Batı Azerbaycan Göyçe-Zangezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov ile Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kurucularından, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Kurucularının Mirasçıları Başkanı, Devlet Destekleme Derneği Başkanı Memmed Yusif Caferov’un torunu GZTC Başbakanı Akif Jafarzade arasında iş görüşmesi yapıldı. Toplantıda, GZTC hükümetinin faaliyetlerine ilişkin geniş ve etkili bir fikir alışverişi yapıldı.

Görüşmeler sonucunda, GZTC Başbakanı Akif Jafarzade, GZTC Cumhurbaşkanı’na hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin ve Bakanlar Kurulu’nda görev yapan tüm kişilerin istifalarının kabul edilmesi talebinde bulundu.

GZTC Başkanı Rizvan Talybov, GZTC Başbakanı’nın Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte istifa etme talebini değerlendirdi ve kabul etti. GZTC cumhurbaşqanı kabul edilen istifalar ve tartışılan diğer konularla ilgili talimatları imzaladı.

İşte Talibov’un imzaladığı ve anayasayla ilgili aldığı kararlar , “1. GZTC Başbakanı görevinden Akif Jafarzade, 2. GZTC Bakanlar Kurulunda görev yapan tüm kişiler atandıkları görevlerinden serbest bırakıldı. Cumhurbaşqanın diğer emriyle, 3. GZTC Tüzüğü’nün hazırlanmasına ilişkin çalışma grubunun görüşünü dikkate alarak aşağıdakilere karar veriyorum: GZTC Anayasası (Ana Kanun), Azerbaycan Cumhuriyeti’nin mevcut Anayasasına (Ana Kanun) uygun olarak hazırlanmalı ve kabul edilmelidir. 4. Emirler, imzalandıkları tarihten itibaren yürürlüğe girer. Devletimize, milletimize, hayırlı ve uğurlu olsun!”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Talibov, hükümetin istifasını kabul etti!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir