Bu iddia Diyarbakır esnafını ayağa kaldırır “Ya bizdensin yada bir hiçsin”

featured
DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI (DTSO) BAŞKAN ADAYI İŞ ADAMI MUSA KARAGÖZ, KAYAPINAR İLÇESİNDE ESNAF VE SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ. (MUHAMMET HÜSEYİN İÇLİ/DİYARBAKIR-İHA) Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, Kayapınar ilçesinde esnaf ve sanayicilerle bir araya geldi. 2 Ekim'de yapılacak DTSO seçiminde 'mavi liste' ile başkan adayı olduğunu hatırlatan Karagöz, "Ticaret odası esnafın, sanayicinin, üreticinin sorunlarına çözüm bulduğu bir kurum olmalıdır" dedi.
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİYARBAKIR – Kayapınar ilçesinde esnaf ve sanayicilerle bir araya gelen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı Musa Karagöz, DTSO’da adil olmayan bir seçime gidildiğini belirtti. Ticaret odasının esnafın, sanayicinin, üreticinin sorunlarına çözüm bulduğu bir kurum olması gerektiğini aktaran Karagöz, “Oysa baktığımızda artık ticaret odası maalesef bir işletme haline getirilmiş” dedi. DTSO mevcut yönetimin kendinden olmayan esnaflarla tavrının hiç de hoş olmadığını kaydeden Karagöz, Diyarbakır esnafına “Ya bizdensin ya da bir hiçsin muamelesi” yaptığını söyledi.
KARAGÖZ DE MEVCUT YÖNETİME ELEŞTİRİ
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, Kayapınar ilçesinde esnaf ve sanayicilerle bir araya geldi. 2 Ekim’de yapılacak DTSO seçiminde ‘mavi liste’ ile başkan adayı olduğunu hatırlattı. Burada konuşan Karagöz, Diyarbakır İş Platformu’nun DTSO seçimleriyle ilgili mevcut yönetime yönelik sert eleştirisine kendisi de katıldı.
TİCERET ODASI DEĞİL İŞLETME
“Ticaret odası esnafın, sanayicinin, üreticinin sorunlarına çözüm bulduğu bir kurum olmalıdır” diye konuşan Karagöz, “Oysa baktığımızda artık ticaret odası bir işletme haline getirilmiş, üyelerin fiş alıp sırada beklediği parasını ödeyip belge aldığı bir yer haline gelmiş. Hepinizin bildiği gibi, ticaret odası hesabına geldiği her iş için üyelere mesaj atabiliyor ama ne hikmetse bu baskın ve erken seçim kararını üyelere duyurmak için bir SMS göndermedi. Pandemi krizinden kaynaklı odaya borcu olan ve seçimin seyrini değiştirecek bir çoğunluğa sahip olan üyelere bir mesaj gönderip borcunu hatırlatmada bulunmayarak aslında üyelerin seçme hakkını gasp eden bir anlayışla karşı karşıya kalmıştır üyelerimiz. Yani deyim yerinde ise mevcut yönetim krizi fırsata çevirmiştir” ifadelerinde bulundu.
“YA BİZDENSİN YA DA BİR HİÇSİN”
Adil bir seçimden ziyade baskın bir seçime girdiklerini ifade eden Karagöz, “Eminiz ki, Diyarbakır esnafı bu adaletsizliği görecek ve tercihini mavi listeden yana kullanarak bu haksızlığa dur diyecektir. Adil ve hizmetlerine güvenen bir yönetim oy kullanamayacak durumda olan üyelerin oylarını kullanabilmesi için çaba sarf ederdi. Biz yine de ticaret odamızın SMS ile üyelerimize borçlarınızı ödeyin, askıda isimlerinizi kontrol edin oy hakkınızı kullanın demesini bekliyorduk. Bunun böyle olacağına inanıyorduk. Mevcut yönetim maalesef kendi yandaşlarını telefonla arayarak bilgi vermiş diğer üyelere ise ya bizdensin ya da bir hiçsin muamelesi yapmıştır. Mevcut yönetim hizmetlerine güveniyorsa oy kullanamayacak yüzde 30’a yakın üyenin hak kaybı yaşayan yüzde 30‘a yakın üyesi için. Söylemesi gereken şudur, askıya listelerimiz çıktı askıya çıktığında borcunuz vardı. Askı süresinde haberiniz olmadı” şeklinde konuştu.
“HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”
Yönetime geldiklerinde yeni bir Ticaret ve Sanayi Odası binasının inşasına başlayacaklarını söyleyen Karagöz, “Kalkınma ajansları ve benzeri kurumların irtibat bürolarını oluşturarak üyelerimize hibe ve avantajlı destek kredilerinden yararlanmasını sağlayacağız. Sadece bir kesimin değil her kesimin odası olacağız. Çünkü odamız kısa aralıklarla sözde yeni binalara taşınmakta, hizmet altyapısı olmayan, gelecek vizyonu olmayan, plansız ve programsız kararlarla yönetilmektedir. Bizler odamız üyelerinin bireysel ve ticari olarak ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bankalarla yapılacak olan uygun kredi protokollerinden faydalanılmasını sağlayacağız. Meslek komitelerimizle yapılacak olan periyodik toplantılarda sektörlerine dair sorunlar için çözüm önerileri paylaşacağız. Sosyal sorumluluk alanında odamızın varlığını daha fazla hissettirerek sosyal aktiviteler, eğitim ve sağlık alanında çalışmalar yapacağız. Seçimden seçime değil her zaman esnafımızın yanında sahada olacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu iddia Diyarbakır esnafını ayağa kaldırır “Ya bizdensin yada bir hiçsin”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir