BAGZTC Aralıksız yardımlarını sürdürüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, depremin izlerini hızla silmeye devam ederken yeni kurulan kardeş ülke Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti’nden (BAGZTC) bir yardım eli daha uzandı. GZTC Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Osmanlı teşkilatı Genel Başkanı olan Mehmet Ali Arslan, Türkiye’deki deprem bölgelerine yardımlarının aralıksız sürdüğünü aktardı.

BAGZTC Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 6 Şubat’taki depremlerden Türkiye’de etkilenenler için depremin hemen ardından kardeş Türkiye’ye devletimiz ile paralel hareket eden tonlarca insani yardım ulaştırdıklarını ve ilgili kuruluşların hesabına önemli sayılabilecek rakamlar yatırdıklarını kaydedilerek, “GZTC Dışişleri Bakanlığı’mızın temsilciliğinin bulunduğu Ankara’dan koordine edilerek yurt içi ve yurtdışından devletimiz yetkilileri ve Osmanlı Teşkilatı ferdlerinin iştirakiyle yardım faaliyetlerini hızlandırdık. Devletimiz BAGZTC ve Osmanlı Teşkilatı’yla organize olarak Mersin iline deprem bölgelerinden uzaklaşmak isteyen depremzedelerin barınma, yemek ve insani ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına 500 kişilik çadır kurulmuş, faaliyetlerini ilk günden bu yana sürdürmektedir. Son olarak Azerbaycan Osmanlı Teşkilatı depremin ilk gününde olduğu gibi bugün de ülkemizde ki depremzedeleri unutmadı. Osmanlı Teşkilatı Azerbaycan Yardım Tırı Kahramanmaraş’a ulaşırken, tır ilgililere teslimi yapılmıştır” denildi.

BAGZTC Dışişleri Bakanı ve Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan, kardeş ülke Azerbaycan’daki Osmanlı Teşkilatı’nın depremin ilk anından bu yana gösterdikleri bu kardeşlik dayanışmasından ötürü minnet ve teşekkürlerini iletirken, BAGZTC’nin ve Osmanlı Teşkilatı’nın bundan sonra da kardeş Türkiye’nin yanında olacağını, her türlü desteğini sürdüreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAGZTC Aralıksız yardımlarını sürdürüyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir