21 ilde PKK operasyon: 126 gözaltı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Merkezli 21 ilde eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda, 126 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı.

126 şüpheli yakalandı

Terör örgütü PKK/KCK’nın yeni alan yapılanması, alan ve hamle yapılanmasının deşifre edildiği soruşturmada polis ekiplerince 21 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 126 şüpheli yakalandı. Şüpheliler arasında, 2017’den bu yana 60’a yakın gerçekleştirilen sokak eylemlerinin planlayıcıları, örgüte finans sağlayanlar ile örgütün medya yapılanmasında yer alan kişiler, örgüte müzahir medya aracılığıyla propaganda yapanlar, avukatlar, bazı dernek yöneticileri ile dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinden 4’ünün evladını dağa götürdüğü tespit edilenler de bulunuyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

HDP ve DEVA Partisi’nden Diyarbakır’daki operasyona tepki!

Öte yandan OHAL’in olduğu bölgede dosya hakkında da gizlilik kararı getirildi. Seçim arifesinde düzenlenen operasyonlara ise muhalefetten tepki geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü İdris Şahin, operasyonu ‘seçim öncesi gözdağı’ ve ‘seçim güvenliğine yönelik bir müdahale’ olarak yorumladı. Şahin, operasyonların zamanlamasının manidar olduğunu savunarak, “Bu, meseleyi başka bir biçimde yorumlamak kendimizi aldatmaktır. Seçimlere giderken rakip siyasi partilere gözdağı vermek hem de bu süreçte korku iklimi salarak sözde kendileri lehine avantajlı bir durum elde etmek amaçlanıyor” dedi.

 ‘Sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonu’

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ise gözaltılara tepki gösterdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tarihinin en büyük seçim yenilgisinin arifesinde olan AKP-MHP iktidarı, yaşadığı panik ve korkuyla partimize, sivil toplum örgütlerine, toplumsal dinamiklere ve muhalefete saldırmaya devam ediyor.  Diyarbakır merkezli 21 ilde yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında Eş Genel Başkan Yardımcımız Özlem Gündüz, MYK üyemiz Mahfuz Güleryüz, üyelerimiz, gazeteciler, hukukçular ve sanatçıların da bulunduğu 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Bu operasyon sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonudur” denildi.

Baro: Uygulamaya son verilmeli

Diyarbakır Barosu operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Yargılananların haklarındaki suçlamaların niteliği ve sebeplerinden en kısa sürede haberdar edilmesi adil bir yargılamanın gereğidir. Meslektaşımıza ilişkin soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı ve avukat görüş yasağı bulunmakta olup, avukatlarının soruşturma dosyasına erişimi ve bilgi sahibi olması engellenmektedir. Meslektaşlarımıza, gazetecilere ve hak savunucularına yönelik hukuka aykırı, özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal edici uygulamaya son verilmeli, derhal serbest bırakılmalıdır.”

Diyarbakır Tabip Odası: Derhal serbest bırakılsınlar

Diyarbakır Tabip Odası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, “Bu sabah kentimizde birçok gazeteci, siyasi parti temsilcisi, hukukçu, STK temsilcisi ve sanatçı gözaltına alındı. Yargıyı araçsallaştırarak hak savunuculuğunu hedef alan bu hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”   (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
21 ilde PKK operasyon: 126 gözaltı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir