Cizre’de korona tedirginliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından vaka sayıları bazı il ve ilçelerde hızla artmaya başladı. Normalleşme ile birlikte vaka sayılarının arttığı yerlerden biri de Şırnak’ın Cizre ilçesi. Bayram öncesi 88 vakanın olduğu ilçede şuan hastaneler dolmuş durumda. Yenigün’e konuşan Şırnak Tabip Odası Başkanı Serdar Küni, Cizre Devlet Hastanesi’nde yer kalmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu haritalara bakıldığında sadece Dicle Nehri’nin mavi olduğunu, hemem hemen bütün mahallelerin kırmızıya büründüğünü söyledi.

‘Normalleşme ile birlikte vakalar arttı’’

Küni, “Cizre’yi 1 Hazirandan öncesi ve 1 Haziran sonrası iki dönem olarak düşünebiliriz. 1 Haziran’dan önce  vaka sayıları gayet makul düzeydeydi, 88 vaka pozitifken 75’i iyileşmiş, 1 kişi  hayatını kaybetmişti. 1 Haziran’da tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte sokaklar, parklar, AVM’ler doldu. Bayram arifesinde sosyal mesafe tamamen ortadan kalktı, insanlar maskesiz dolaşmaya başladı.  Bunun üzerine bugün bu sonucu yaşıyoruz” dedi.

‘Hastaneler doldu, 200 ev karantinada’

 Küni, Cizre hastanelerinde yer kalmadığı ifade ederek şu sözlere yer verdi; “Şırnak bölgesinde hastaneler dolmuş vaziyette. 1 Haziran’dan önce elimizde veriler vardı ancak şuanda ne İl Sağlık Müdürlüğü ne Pandemi Kurulu ne de valilik bu noktada bir açıklamada bulunuyor. Elimizde veriler yok. Ancak yaklaşık 200 evin karantinada olduğunu, hastanelerin dolduğunu,  Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) karantina bölgesi olduğunu biliyoruz. Halkta tedirginlik mevcut. Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu haritalara baktığımızda, sadece Dicle Nehri’nin mavi olduğunu, hemem hemen bütün mahallelerin kırmızıya uyandığı görüyoruz”

‘Karantina uygulanıp, yaygın test yapılmalı’

Cizre halkının kendi imkanları ile bir şeyler yaptığını vurgulayan Küni, “esnaf kendi kararı ile  bir hafta kepenk açmadı. Böyle sıkıntılı bir durumda bile yetkililerin hala görmezden gelmesi, açıklama yapmaması tuhaf. Cizre gibi virüsün çok hızla yayıldığı il ve ilçelerde mutlaka karantina uygulanmalı ve çok yaygın test yapılması gerekir. Virüse karşı hiçbir önlem almadan virüsü baskılamak mümkün değil. Radikal tedbirlerin bir an önce alınması gerekir. Şırnak Tabib Odası olarak vadandaşlardan da imkanı dahilinde dışarı çıkmamaları,  fiziksel kurallara uymaları, kalabalık ortamlardan kaçınmalarını ve hijyen kurallarına  dikkat etmelerini istiyoruz” diye kaydetti.

‘Halk verilere ulaşmadığı için tedirgin’

Küni, “Halk hiçbir veriye ulaşamadığı için tedirgin. Verilere ulaşılması için  Sağlık Bakanlığı’nın, valinin, Pandemi Kurulu’nun halka bu konuda açıklamalarda bulunmasını, halkı bu konuda rahatlatması gerektiğini düşünüyorum. Yeterli sayıda test yapılamıyor, yapılan testler geç ortaya çıkıyor, karantinaya alınan yerler denetlenmiyor.  Acilen hem temasızlara hem sağlık çalışanların tümüne test yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cizre’de korona tedirginliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir