Diyarbakır Karpuzu tezgahlardaki yerini aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır ’da yaz mevsimiyle birlikte karpuz ve kavunlar semt pazarları ve seyyar tezgahlarda yerini aldı.

 

Diyarbakır Karpuzu, İklimi nedeniyle daha erken olgunlaştığı için yaklaşık 2 aydır Adana’dan kente getirilip satılan karpuzun yerini aldı. İklim koşulları nedeniyle ancak temmuz ayının ikinci haftasında hasadı yapılan tescilli Diyarbakır Karpuzu tezgah ve semt pazarlarında yavaş yavaş yerini almaya başladı.

Kent halkı, yaklaşık 2 aydır Adana’dan getirilen karpuzları tüketirken, bugünlerde hasadına başlanan Diyarbakır Karpuzu’nu artık tüketmeye başladı.

Adana karpuzundan daha çok lezzetli

Tadı ve lezzetiyle damakların vazgeçilmezi olan Diyarbakır Karpuzu’nun çıkmasıyla satışlarında artış olduğunu dile getiren Yenişehir ilçesindeki Eski Hal esnafı, 41 yaşındaki Engin Uçar, meşhur Diyarbakır Karpuz’unun Adana karpuzundan daha çok lezzetli ve daha çok tatlı olduğunu söyledi.

Tezgahındaki karpuz ve kavunların Bismil ilçesinden getirildiğini ifade eden Uçar, meşhur Diyarbakır Karpuzu’nun kilosunun 8 lira, bal gibi kavunların da 10 lira olduğunu söyledi.

Diyarbakır Karpuzu tezgahlarda

Kavunların tanesinin de 10-20 lira arasında değiştiğini dile getiren Uçar, satışların çok iyi olduğunu belirterek, “Çalışana ekmek var, çalışmayana ekmek yok” diyerek yıllardır sebze meyve sattığına dikkat çekti.

Diyarbakır Karpuzu’nun çıkmasıyla Adana karpuzunun arka planda kaldığına dikkat çeken Uçar, Diyarbakır Karpuzu’nun eylül ayının sonuna kadar tezgahlardaki yerini alacağını belirterek, vatandaşları tadı ve lezzetiyle ün salan tescilli Diyarbakır Karpuzu’nu tüketmeye davet etti. (Ekonomi Servisi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır Karpuzu tezgahlardaki yerini aldı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir