Sosyal mesafeli ikinci cuma namazı

featured
Diyarbakır ve İlçelerinde ikinci kes sosyal mesafe kurallarına uyularak park ve camilerde Cuma namazı kılındı. Cami ve parklarda saf tutan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığınca Koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler, geçtiğimiz hafta cuma günü tekrar ibadete açıldı. Geçen haftanın ardından bugün de Diyarbakır ve ilçelerinde cami ve parklara gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak cuma namazlarını kıldı.  Sur İlçesi’ndeki tarihi Ulu Cami’nin avlusunda bir araya gelerek saf tutan vatandaşlar,  namaz kılıp dua etti.

Vatandaşlar parklarda saf tuttu

Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçesi’ndeki Rojava Parkı’nda da vatandaşlar Cuma namazı kıldı. Sosyal mesafe kuralına uyulan parkta bir araya gelen vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.  Bağlar İlçesi’nde ise belediyeye ait parklar ve yeşil alanlar geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Cuma namazına özel olarak hazırlandı. Belediyenin Ek Hizmet Binası’na ait yeşil alan ve halı saha Cuma namazı için hizmet verdi. Bağlar Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan organizasyon ile ibadet yapmaya gelen vatandaşların önce ateş ölçümü yapılarak,maskesi olmayanlara maske desteği sağlandı. Dezenfektan hizmeti sağlanarak alana alınan vatandaşlar için sosyal mesafe kuralı da işletildi.

Cami çatısında cuma namazı

Merkez Yenişehir İlçesindeki vatandaşlar ile İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci de, koronavirüs tedbirleri kapsamında Yenişehir ilçesinde bulunan Arafat Camii çatısında Cuma namazını kıldılar.  Yenişehir semtinde Üçkuyular Mahallesi’nde Arafat Camisi’nde kılınan bulunan Cuma namazında, vatandaşlara tek kullanımlık seccade ile maske dağıtılırken ateş ölçümleri de gerçekleştirildi. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Beşikci ,“Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın özlemle beklediği Cuma Namazına ikinci haftamızda kavuşmanın mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız. Bu kapsamda Yenişehir ilçemizde hem camilerimizin avlularında hem de camilerin haricinde park ve açık havada sosyal mesafe kuralına riayet ederek, vatandaşlarımız evlerinde abdest aldıktan sonra Arafat Camii avlusunda gerekli ateş ölçümü, koruyucu maske ile tek kullanımlık seccadeler dağıtılarak hep birlikte namazımızı eda ettik” dedi.  (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sosyal mesafeli ikinci cuma namazı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir