Sokaklar sessizliğe büründü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla alınan iki günlük sokağa çıkma yasağı, büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak’ta dün geceden bu yana sürüyor.

Kararla birlikte hastane, eczane ve fırınların açık olduğu Diyarbakır’da, bulvar, cadde, sokak, meydan ve tarihi mekanların boş olduğu görüldü. Yasak kapsamı dışında tutulan hastane, eczane ve fırınlar ile bazı kamu kurumlarının çalışanları sabah saatlerinde işe gitmek için sokağa çıkarken, araç trafiğinin çok düşük olduğu kentte sessizlik hakim. Caddelerdeki araçlar ile dışarı çıkan vatandaşlar, polislerce durdurulup kimlik kontrolünden geçirildi.

Hayvanlar için yiyecek

Kentti insanlardan boşalan sokak ve caddeler ise kedi ve köpeklere kaldı. Vatandaşlar, yasak başlamadan işyeri ve evlerinin önüne sokaktaki hayvanlar için mama ve su kapları bıraktığı görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokaklar sessizliğe büründü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir