Sakarya Caddesi dezenfekte edildi

featured
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, kentin en işlek alışveriş noktalarından olan Sakarya Caddesini dezenfekte edip steril hale getirdi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasından sonra harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, caddeyi baştan sona kadar antiseptik solüsyon ilaçları kullanarak temizlik araçları eşliğinde yeni tip korona virüs salgınına karşı dezenfekte edip bayram sonrası için hijyenik bir görüntüye kavuşturdu. Sakarya Caddesi esnafı, yapılan çalışmadan dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve temizlik ekibine teşekkür etti. (Haber Merkezi) unan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır’da temel istihdam alanının hizmet sektörü olduğunu belirterek, “İkinci sırada tarım, üçüncü sırada ise inşaat sektörü geliyor. Bunun dışında orta ve küçük ölçekli sanayi tesisleri var. İnşaat, sanayi, hizmet sektörü pandemiden yüzde 60 oranında etkilendi. Organize Sanayi Bölgesindeki mermer ve tekstil firmaları da bu süreçte kapandı” ifadelerini kullandı. Kafe, restorant, kahvehane gibi 10 bine yakın iş yeri zaten İçişleri Bakanlığı genelgesiyle salgının başında kapandığını belirten Kaya, daha sonra şunları söyledi:

“Buralarda çalışan insanların büyük çoğu sigortasız günlük yevmiye ile çalışıyordu, bu nedenle net bir sayı ifade edemiyoruz. Ancak şu an bu insanlar işsiz kaldılar ve herhangi bir destek almıyorlar.

‘Tekstil firmalarının yüzde 60’a yakını üretime ara verdi’

Orta ölçekli iş yerleri kısa çalışma ödeneğiyle işçilerini korumaya çalışıyor fakat üretime başlamazlarsa buradaki insanlar da bir süre sonra işsiz kalacaklar. Tekstil firmalarının da yüzde 60’a yakını salgında üretime ara verdi. Yeniden üretime geçebilirler mi bilmiyoruz, şu an yorum yapmak erken olur. SAMER’in yaptırdığı araştırmaya göre; iş yerlerinin yüzde 70’i kapalı. Yüzde 90’ı ise devlet desteğinden yararlanmıyor. Zaten destekten küçük işletmeler yararlanamadı, daha çok büyük işletmeler faydalandı.”  (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya Caddesi dezenfekte edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir