‘Kızımı ameliyat ettirecek param yok!’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde rögar kapağının açık bırakılması sonucu 7 yaşındaki Şüheda Bayıkcan’ın yaralanma olayı yargıya taşındı. Kızlarının çukura düşmesinden belediyenin ihmali olduğunu savunan Bayıkcan ailesi, ilgililer hakkında hukuki süreç başlattı. Davayla ilgili Yenigün Haber’e bilgi veren Bayıkcan ailesinin avukatı Ali Rıdvan Demirkapı, Şüheda’nın ağır bir ihmal sonucu yaralandığını savundu.

‘Ağır bir ihmal var’

Av. Ali Rıdvan Demirkapı

Avukat Demirkapı,  “Bu elzem olaydan dolayı hem henüz 7 yaşında olan küçük kızımız hem de ailesi büyük bir zorluk yaşamaktadır.  Maddi ve manevi olarak zarar gören ailenin zararının giderilmesi için tazminat ödemekle yükümlü olan idareye idari başvurumuzu yaparak hukuki süreci başlattık.  Kanuni cevap sürelerinin bitmesine az bir süre kalmasına rağmen henüz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve Silvan Belediyesi yönetimlerinden herhangi bir cevap verilmedi. 30 günlük cevap süresi içerisinde cevap verilmediği takdirde dava yoluna giderek hukuki mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Ancak; genelde belediyelerin kendilerinin ödemekle yükümlü oldukları tazminatları ödemeyerek bir sonraki yönetime devretmek gibi hakkaniyete aykırı bir tutumları vardır.  Şuan da küçük bir kız çocuğunun yüzünde sabit iz kalmıştır. Yaşadığı psiko-sosyal zorluklar göz önüne alınarak ivedilikle gerekenlerin yapılması ve zararın tazmin edilmesi gerekmektedir.  Doktorlardan aldığımız uzman görüşleri doğrultusunda da estetik operasyonun gerekli olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Ancak ailenin bu ameliyat masraflarını karşılayacak maddi olanağı bulunmamaktadır” dedi.

Baba Bayıkcan: Kızım psikoloji bozuldu

Küçük Şüheda’nın babası Mehmet Bayıkcan ise; “Belediyenin ihmalinden dolayı kızım yaralanmış ve psikolojisi bozulmuştur. Kızımı ameliyat ettirmek istiyorum. Ancak maddi durumum bunu karşılayacak güçte değil. Maddi ve manevi zararımızın bir an önce giderilmesi için yetkililere sesleniyorum” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde rögar kapağının açık bırakılması sonucu 7 yaşındaki çocuk, çukura düşmüştü. Olay, 13.12.2021 tarihinde Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi 505’nci Sokakta meydana gelmişti. İddiaya göre, belediye ekipleri rögar kapağını açık bıraktı. Okula giden 7 yaşındaki Şüheda Bayıkcan, çukura düştü. Küçük kız, vatandaşların yardımıyla düştüğü yerden çıkartıldı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Şüheda’ya yapılan müdahalelerle çenesine 14 dikiş atıldı. Nurullah Ergün’ün haberi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Kızımı ameliyat ettirecek param yok!’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir