Göyçe-Zengezur Dışişleri Bakanlığı: Provokatör Ermeniler hakkettiğini alacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA- Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan’ın saldırganlığı sert dille kınandı.

Önceki gece saatlerinde provokatör girişimlerde bulunan Ermenistan, Karabağ, Laçin ve Zengezur birkaç bölgede askeri noktalar ve masum halka saldırılar düzenledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’na bağlı askerlerin anında karşılık verdiği çatışmalarda şehitler verilirken, Ermenistan askerlerine ciddi kayıplar verdirildi. Geldikleri gibi püskürtülen Ermeni askerler kayıplarını da bölgeden alamayacak acizlikte bırakıldı.

Dünya kamuoyu Ermenilerin bildik tavırlarına her zamanki gibi kör sağır ve dilsiz kalırken, Türk dünyasından başta Türkiye olmak üzere sert açıklamalar geldi.

Bağımsızlığını ilan eden Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da Ermenistan’ın saldırgan tavrını sert dille kınadı.

Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada; Dünya kamuoyunun dünyanın şımarık çocuğu haline getirilen Ermenistan’a karşı sessiz kalmakla suçladı.

Bu durumun Ermenistan’ı daha da azgınlaştırdığı savunulan Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Ermenistan saldırgan tavırlarına bir yenisini ekledi. 44 gün süren savaşta uğradıkları hezimeti unutamayan Ermeniler, her fırsatta saldırgan tavrını ortaya koyuyor. Askerlerimiz de haklı ve meşru bir karşılık veriyor. Dünya kamuoyu da Ermenilere yeterli düzeyde tepki vermediklerini görüyor ve bu noktada üzüntümüzü bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ermenilerin bu saldırılarının bizim davamızda ne kadar haklı olduğumuzu da ortaya koyuyor. Ermenistan ne kadar provokatörlük yaparsa yapsın ne kadar saldırı düzenlerse düzenlesin karşılığını alacaktır. Artık karşılarında farklı devletler ancak tek bir millet var, Türk milleti var. Allah’tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize afiyet askerlerimize muzafferiyetler diliyoruz” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Göyçe-Zengezur Dışişleri Bakanlığı: Provokatör Ermeniler hakkettiğini alacak!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir