Djokovic: Zorla aşı olmaktansa turnuvalara katılmam

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü tenisci Novak Djokovic, aşı karşıtı hareketin parçası olmadığını ama bireysel tercih hakkını savunduğunu söyledi.


HABERLERDİYARİ- Covid aşısı olmadığı için Avustralya’daki uluslararası turnuvaya katılamayan ve sınır dışı edilişi ile dünya gündemine giren ünlü tenisçi Novak Djokovic, aşı olma mecburiyeti dayatılırsa sonraki turnuvalara da katılmamayı tercih edeceğini söyledi.
BBC’ye verdiği özel mülakatta Djokovic aşı karşıtlığı hareketinin parçası olmadığını ve onunla anılmak istemediğini ama bireysel tercih hakkını desteklediğini söyledi.

Djokovic’e aşı konusundaki tavrı nedeniyle Wimbledon ve Fransa Açık Tenis turnuvalarına katılmaktan da feragat edip etmeyeceğini sorduk.


“Evet, bedeli bu ise, ödemeye hazırım” diye yanıtladı.

20 kez Açık Tenis turnuvası şampiyonu olan tenisçi geçen ay aşılarını olmadığı gerekçesiyle Avustralya hükümetinin vizesini iptal etmesi üzerine sınır dışı edilmiş ve turnuvaya katılamamıştı.


Dünyanın erkekler teniste “bir numarası” sayılan Djokovic, Covid-19’u yeni atlatmış olduğu için Avustralya’ya, turnuvaya katılabilmek için aşıdan muaf tutulabileceğini belirten bir doktor raporuyla gittiğini anlattı.
Ancak Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, varlığının ülkede “toplumsal huzursuzluk” yaratacağı ve aşı karşıtlığını güçlendireceği gerekçeleriyle 34 yaşındaki tenisçinin vizesini bizzat kendisi iptal etmişti.

‘Aşıya hiçbir zaman karşı olmadım’

Djokovic BBC mülakatında çocukluğunda aşılarını olduğunu ve asla aşı karşıtı olmadığını söyledi; “Ama her zaman vücuduna neyin gireceğine bireyin kendisinin karar vermesi özgürlüğünü savundum” diye ekledi.


Ocak ayında Melbourne’da gözaltında tutulduğundan bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı olarak medyaya konuşan Djokovic, Avustralya’ya gitmeden önce tam olarak ne zaman Covid geçirdiği konusundaki belirsizlikten, aşı karşıtı olduğu yönündeki söylentilere kadar birçok konuya değindi.

Djokovic bazı turnuvalardaki aşı zorunluluğu koşulunun değişmesini umduğunu ve daha birçok yıl tenis oynayabilmeyi istediğini söyledi.

Fakat aşı zorunluluğu konusundaki tutumunda çok kararlı olduğunu ve bu yüzden bütün zamanların en büyük tenisçisi olma hedefinden vazgeçebileceğini de doğruladı. Şu anda dünyada en çok Açık Tenis Turnuvası şampiyonluğu olan kişi 21 defa ile en yakın rakibi Rafael Nadal.
Neden bu kadar kararlı olduğunu sorduğumuzda, “Çünkü bedenim hakkında kendim karar vermek ilkesi benim için her türlü şampiyonluk ya da başka şeyden daha önemli. Bedenimle yapabildiğimce uyum içinde olmaya çalışıyorum” diye yanıtladı.

‘İleride aşı olma ihtimaline açığım’

Djokovic ömrü boyunca sağlık ve beslenme konularına çok meraklı olduğunu; kararının kısmen beslenme düzenini ve uyku düzeninni değiştirmek gibi faktörlerin bir atlet olarak başarısındaki olumlu katkılarından da etkilendiğini kaydetti.

İleride bir gün aşılanma ihtimaline de zihnen açık olduğunu söyleyen tenisçi “Çünkü hepimiz kolektif olarak Covid’i bitirmenin en iyi çözüm yolunu bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“Ben asla aşıya karşı olmadım. Küresel olarak herkesin bu virüse karşı büyük bir çaba içinde olduğunu ve virüsün sonunu görmeyi umduğunu anlıyorum” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Djokovic: Zorla aşı olmaktansa turnuvalara katılmam

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir