Diyarbakır’da vaka sayısı zirvede!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte Diyarbakır’daki vaka sayısı artmaya başladı. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Kovid-19 salgınında 4 Haziran tarihi itibariyle Diyarbakır’da vaka sayısı bin 150’yi aşarak zirveye ulaştı.

Hastanelerde 200’ün üzerinde hasta var

Pandemi Hastanesi olarak belirlenen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 200’ün üzerinde Kovid-19 hastasının yattığı,  ileri evre hasta sayısının ise 20 olduğu, bunların yoğun bakım ünitesinde tedavi edildiği öğrenildi. Virüs tanısı konulan sağlık çalışanı sayısının 100’ü geçtiği kentte, Ramazan Bayramından sonra 300’ü aşkın kişide virüs tespit edildiği, bu kişilerin virüs belirtileri hafif olmasından dolayı evlerine gönderilerek izolasyon altında tutuldukları kaydedildi.

Sağlık müdürlüğü planından vazgeçti

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastaları, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine taşıyarak hastaneyi diğer hastalar için uygun hale getirme planı ise vakalardaki artışlardan dolayı iptal edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’da vaka sayısı zirvede!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir