Bingöl’de deprem: 1 ölü, 18 yaralı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Karlıova merkezli meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremde Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyünde bir çok evde çökme meydana geldi. Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar Köyü’nde ise karakoldaki iki gözetleme kulesinin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 2’si korucu 9 kişi yaralandı, 1 korucunun ise göçük altında kaldığı ve kurtarma çalışmasının devam ettiği öğrenildi. Depremin etkisi ile Yedisu ilçesinde bazı ana yollarda yarılma meydana geldi. Köylerdeki yaralıları almak için yola çıkan sağlık görevlilerinin köylere güçlükle ulaştığı öğrenildi. Ambulansın yetişemediği noktalarda ise çevredeki vatandaşlar göçük altında kalanları kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştı.

Valilik: 3 kişi göçük altında

Bingöl Valiliği kentte meydana gelen deprem ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, “14 Haziran 2020 tarihinde saat 17: 24’te Merkez üstü Bingöl/Karlıova- Yedisu arası Kaynarpınar Köyü olan 5.7 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Saat 18: 50 itibarı ile; Bingöl İl Merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma meydana gelmemiştir. İlimiz Karlıova İlçesine bağlı Kaynarpınar Köyü Jandarma Karakolu’nda 2 adet nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. Bu kulübelerden her birinde birer Güvenlik Korucusu olmak üzere 2 Güvenlik Korumuz göçük altında kalmış, bunlardan bir Güvenlik Korucumuz arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer Korucumuzun kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Karlıova/Kayarpınar köyünde biri çocuk olmak üzere 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Bir çocuk göçük altından kurtarılmış olup diğer vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Yedisu ilçemiz Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı belirlenmiştir. Dinarbey- Malkoç yaylasında da 2 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Yedisu/ Elmalı köyümüzde de 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp hastaneye sevk edilmiştir. Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD’dan arama-kurtarma araçları ve personelleri sevk edilmiştir. Ayrıca, Erzurum, Diyarbakır, Muş, Malatya ve Tunceli illerimizden de arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıkmıştır” denildi.

Bakan Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bingöl-Karlıova ilçesindeki depremin ardından Bingöl Valisi Kadir Ekinci’den bilgi aldığını belirterek, “İlk bilgiye göre, Karlıova-Kaynarpınar Jandarma Karakol Komutanlığı nöbet kulesi yıkılmış, bir güvenlik korucumuz göçük altında kalmış, iki güvenlik korucumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı. AFAD, Jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Köylerimizde tarama devam etmektedir” dedi.

Bingöl valiliği: Bir korucu hayatını kaybetti

İlerleyen saatlerdeBingöl Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da,  göçük altına kalan korucunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, “Karlıova Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı dileriz” denildi. Valilikten alınan bilgiler doğrultusunda depremde saat 21.00 itibariyle 1 korucu hayatını kaybetti, 2’si korucu 10 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Oktay: Yaralı sayısı 18’e çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise depremde yaralı sayısının 18’e çıktığını açıkladı. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bingöl’de deprem: 1 ölü, 18 yaralı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir