23 Nisan kutlamaları evlere taşındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uyguladığı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, kent genelinde kapı kapı dolaşarak miniklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.  4 merkez ilçede ki uygulamada ilk olarak ekipler, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda çocuklar için hediye paketlerini hazırladı. Müzikli araçlarla yola koyulan ekipleri, çocuklar ve aileleri Türk bayrakları ile karşıladı. Çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen tiyatro oyuncuları müzik eşliğinde miniklerin 23 Nisan Bayramı sevincine ortak oldu.

Çocuklar Güzeloğlu’na teşekkür etti

Sokakta yapılan müzikli eğlencenin ardından çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen tiyatro oyuncuları kapı kapı dolaşarak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Ekipler ayrıca çocuklara içinde oyuncak, balon, boyama kitabı, boyama kalemleri, kitap ve İl Valisi Güzeloğlu’nun kaleme aldığı mektubunda bulunduğu hediye paketlerini dağıttı. Yapılan müzik yayını ve dağıtılan hediye paketlerinden dolayı oldukça mutlu olan minikler, Vali Güzeloğlu ile çocukları giydikleri çizgi film kostümleriyle eğlendiren tiyatro oyuncularına teşekkür etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evde geçirmek zorunda kalan minikler için sürpriz yaptı. Rıza Özer’in kaleme aldığı, Handan Ekici’nin yönettiği 45 dakikalık “En Kahraman Kim” adlı çocuk oyunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin You Tube kanalında yayınlandı. “Çocukların bildiği bütün masal kahramanlarının bir köyde yaşamaya başlaması ve o köyde oluşan su sorununu işbirliği yaparak çözmelerini” konu alan tiyatro oyunu Büyükşehir Belediyesi’nin resmi You Tube kanalından izlenebilecek.

Çocuklara mektup

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için kaleme aldığı mektubunda:

“Sevgili Çocuklar, Çok zor şartlarda, çok mücadeleler vererek kurduğumuz Cumhuriyetimizde, milli iradeyi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılını kutladığımız bu güne, farklı bir anlam ve değer katan da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı, geleceğimizin garantisi olarak gördüğümüz siz çocuklarımıza armağan etmesidir. Bu sene 23 Nisan Bayramını geçen senelere göre biraz farklı geçirmek zorundayız. Sizlerin de bildiği gibi ülkemiz salgın bir hastalığa karşı mücadele veriyor ve bu mücadelede siz çocuklarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle, en önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerden isteğim, bu salgın bitene kadar evde kalmanız ve resmi kaynaklardan yapılan uyarıları dikkate almanız. Temizliğe ne kadar önem verdiğinizi biliyorum. Bu süreçte kişisel temizliğinizi biraz daha sıklaştırmalısınız ve aile bireyleriniz de dahil olmak üzere sosyal mesafenizi mutlaka korumalısınız. Hem sizlerin hem de sevdiklerinizin sağlığı için ve hastalığın yayılmaması için bu çok önemli. Çünkü, sizler her şeyden değerlisiniz. Ayrıca, okullar kapalı olmasına rağmen devletimizin sizler için sağladığı eğitim fırsatını çok iyi değerlendirmelisiniz. Unutmayın ki, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Elbet bu zor günler geçecek ve geçmişte olduğu gibi, bu mutlu günü, tüm coşkumuzla tekrar kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.”

Beyoğlu’ndan doğum günü sürprizi

Down Sendromlu Abdullah’ı evinde ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, bayramlarını kutlayarak bir süre sohbet etti ve beraberinde getirdiği hediyeleri takdim etti. Beyoğlu,”Şehit yakını olan çocuklarımızı ve down sendromlu kardeşlerimizin evlerinde bayram hediyelerini vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladık.‪Geleceğimizin teminatı olan bugünün çocukları, yarının geleceği büyükleri yavrularımızı bir nebze de olsa güldürmek bizi de mutlu etti “dedi.

Kaymakam Beşikci’den çocuklara jest

Yenişehir Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci tarafından da cçocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile jest yapıldı. Kaymakam Beşikci, korona virüs nedeni ile evden çıkamayan çocuklar için eğlenceyi ayaklarına götürdü. Şarkılar eşliğinde evlerinde coşan çocuklara Kaymakam Beşikci tarafından hediyeler dağıtıldı. Yenişehir ilçesinde bulunan semtleri tek tek koro ve çizgi film karakterleriyle dolaşan Kaymakam Beşikci, çocuklarla birlikte şarkılar söyleyip şiirler okudu. Çocukların gözlerini gülümseten Kaymakam Beşikci, tablet, oyuncak, ve benzeri hediyelerle çocukların kapılarını tek tek çalarak bayramlarını kutladı.

Taşçıer çocukları unutmadı Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer de salgınla birlikte eğitime verilen aradan dolayı çocukların bayramını kutlamayı unutmadı. Doç. Dr. Taşçıer, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan Molla Gürani İlkokulunda eğitim gören dezavantajlı 2. sınıf öğrencisi Onur Ok ve mahalledeki öğrencilerin ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Onur Ok’un Bağlar ilçesi 5. Nisan Mahallesinde bulunan evine gelen Doç. Dr. Taşçıer, mahalledeki çocukların bayramını kutlayarak kendilerine hediyeler verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
23 Nisan kutlamaları evlere taşındı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir