13 yaşındaki çocuğu ezen kaymakama 2 yıl 2 ay hapis!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde  Gercüş Kaymakamlığı’na ait ciple 15 Temmuz 2021’de Muhammed Çelik’i ezen Gercüş eski Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 6 ay ile 5 yıl arası değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mezopotamya Ajans’Ta yer alan habere göre Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, kaza sırasında alkollü ve normal hız limitinin saatte 50 kilometre olduğu şehir içinde 103 kilometre hız yaptığı raporlarla tespit edilen Sinanoğlu, katılmazken, avukatı duruşmada hazır bulundu.

Yeni raporda da kusurlu çıktı!

Mahammed Çelik’in annesi Münevver, babası Murat Çelik’in hazır bulunduğu duruşmada, raporlar arası çelişkinin giderilmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) istenen nihai rapor dava dosyasına konuldu. Mahkeme heyeti, gelen raporda Sinanoğlu’nun hız limitinin saatte 100 ile 110 kilometre arası olduğunun değerlendirildiğini belirtti.  Sanık Sinanoğlu’nun avukatı Zülküf Önal Çepe, celse arasında sunduğu savunmada, Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir raporun tanzim edilmesini ve tevsii tahkikat yapılmasını istedi. Çepe, mahkemenin tevsii tahkikat talebinin aksi kanaatinde ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. İddia makamı ise sanık avukatı dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Yeni rapor talebi reddedildi

Mahkeme kurduğu ara kararla dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek yeni bir rapor tanzim edilmesinin dosyanın geldiği aşama itibariyle dosyaya bir yenilik katmayacağına kanaat getirerek, talebi reddetti.  Ara kararın ardından iddia makamı ceza istemiyle bir önceki celse verdiği mütalaasınıtekrarladı.  Çelik ailesinin avukatı Ali Bekleyici, önceki beyanlarını tekrarlayarak, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı Çepe ise aile ile bir anlaşma protokolünü yaptıklarını bu protokolü mahkemeye sunduklarını ve ailenin bu protokol gereği şikâyetten vazgeçtiğini davanın düşürülmesini istedi.

2 yıl 2 ay 28 gün hapis cezası

Mahkeme, Sinanoğlu’na suçun işleniş biçimi, kusur durumu, meydana gelen neticeyi dikkate alarak “taksirle ölüme neden olmak suçundan” 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, suçun bilinçli taksirle işlenmesi nedeniyle cezayı 2 yıl 8 aya çıkardı. Ancak mahkeme cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak cezada indirime giderek, cezayı 2 yıl 2 ay 28 güne indirdi.  Mahkeme, Sinanoğlu’nun 4 ay süreyle ehliyetinin geri alınmasına karar verdi.

Kararı istinafa taşıyacak

Çelik ailesinin avukatı Ali Bekleyici, cezanın üst sınırdan verilmesini istediklerini ancak mahkemenin alt sınırın biraz üzerinden ceza verdiğini belirterek, “Ailenin acısının bir nebze de olsa dinmesi için cezanın üst sınırdan verilmesini istedik. Ancak verilen ceza miktarı alt sınırdan biraz uzaklaşılarak verildi. Biz buna karşı kararı istinaf edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
13 yaşındaki çocuğu ezen kaymakama 2 yıl 2 ay hapis!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir