Vaka sayılarının yükseldiği illerde durum ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 ilde hafta sonu uygulanacağı açıklanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gönlüm razı değil’ diyerek iptal ettiği sokağa çıkma yasağı bugünün en önemli gündemlerinden oldu.

Yasak kararının gerekçesini açıklayan Korona Virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, kararın verilmesinin gerekçesinin Ankara, Gaziantep, Diyarbakır ve bazı Karadeniz illerindeki yükselen vaka sayıları olduğunu belirtmişti. İşte o illerde korona virüsü konusunda yaşanan son gelişmeler…

Azap’ın saydığı iller arasında en büyüğü olan Ankara’da vakalardaki artış yeni tedbirleri getiriyor. Son olarak bugün Çubuk ilçesindeki Demirci Mahallesi, virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Demirci Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökoğlu’nun verdiği bilgiye göre, 113 kişinin yaşadığı mahallede, 15 vaka tespit edildi.

Diyarbakır’daki vaka sayısı bini geçti

Normalleşme ile birlikte korona virüsü vaka sayısının yükselişe geçtiği iller arasında Diyarbakır da yer aldı. İlde normalleşme öncesi 200 vaka tespit edilirken yeni süreçle birlikte bu sayının bini geçtiği belirtiliyor. Her geçen gün vaka sayılarının büyük bir hızla yükseldiği Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde mevlide katılan 9’u çocuk 37 kişi korona virüsüne yakalanırken, Kayapınar ilçesinde karantinaya alınan bir mahallede 17 kişide görülen korona virüsünün bulaştığı kişi sayısı 59’a yükseldi. Öte yandan Silvan ilçesinde 14 ve Bağlar ilçesinde 6 kişilik bir ailede daha korona virüsü vakası tespit edildi.

Bugüne kadar salgın nedeniyle 27 kişinin öldüğü Gaziantep’te ise salgının başlangıcından bu yana tedbirlerin uygulanması konusunda sıkıntılar yaşandı. İlde sadece dün 18 yaş altı 62 kişi ile 65 yaş üstündeki üç kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden, 337 kişiye de sosyal mesafe kuralını ihlalden ceza uygulandı. Bir işyerine de kurallara uyulmadığı için işlem yapıldı.

Karadeniz illerinde de vaka sayısı arttı

Prof. Azap Karadeniz illerinde de vaka sayısında artış görüldüğünü belirtmişti. Bu illerde de kurallara uyum konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Ordu’da Tabipler Odası’ndan bugün yapılan açıklamada il dışından gelenlerin kendilerini karantinaya almamaları nedeniyle vaka sayısının arttığı belirtildi. Açıklamada, “İlimizde vaka sayılarında artış mevcut. Bunların ortak paydasına baktığımızda il dışından gelen ve 14 gün izolasyon kuralına uymayan vatandaşlarımız olduğunu üzülerek görmekteyiz” denildi.

Samsun’da ise Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde çalışan iki işçide ve bir bankaya ait çağrı merkezindeki 28 kişide korona virüsü tespit edildi. 500’e yakın kişinin çalıştığı çağrı merkezi kapatıldı.

Artvin’de İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüsü ile mücadele kapsamında kamu kurumu ve kuruluşları, özel iş yerleri ile kapalı alanlarda ağız ve burnu tam kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildi. Açıklamada, karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Zonguldak’ta ise Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne ait ocakta  çalışan bir maden işçisinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine aynı iş yerinden 43 madenci karantinaya alındı. Kaynak: Duvar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vaka sayılarının yükseldiği illerde durum ne?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir