Talibov: Ruslara güvenen Ermeniler bölgeyi huzursuz ediyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAKÜ- Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Göç Devleti Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, ikinci Karabağ savaşının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Rus Barış Gücü’ne güvenen Ermenilerin, Azerbaycan halklarının kaynaklarını sömürdüğünü, güvenliği tehdit edip huzursuz ettiğini kaydetti. Talibov, ata toprakların asıl sahiplerine teslim edilmesinin bölgede huzur ve güvenliğin tesisini hızlandıracağını söyledi.

Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Göç Devleti Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, Azerbaycanlı çevrebilimciler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyelerinin Laçin-Hankendi koridorunda protesto mitingleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karabağ savaşının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Rus Barış Gücü’ne güvenen Ermenilerin, Azerbaycan halklarının kaynaklarını sömürdüğünü belirten Talibov, bölgede güvenlik ve huzurun da tehdit altında olduğunu ifade etti. Dış güçlerin Azerbaycan ve Ermenistan arasında Barış Antlaşması yapılmasına engel olduğunu belirten Talibov, bu ülkelerin malum olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Rusların Hankendi’nde ve Karabağ’ın diğer bölgelerinde konuşlandırdığı güçler burada keyfi hareket ediyor. Sözde barış güçleri, Ermenilere bu cesareti veriyor. Azerbaycan’ın Ermenistan’a önerdiği 5 ilke dünya kamuoyu tarafından biliniyor. Görünüşte Ermeni tarafı bu ilkelere itiraz etmemektedir. Ancak Rusya, Fransa, İran gibi dış güçler Azerbaycan ile Ermenistan arasında Adalet Barış Anlaşması yapılmasına engel oluyorlar. Türk Devletlerinin gelişmesini, birleşmesini istemeyen yabancı devletler ve güçler malumdur. Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Göç Devleti olarak Azerbaycan ile Ermenistan arasında Adalet Barış Anlaşması yapılmasını engelleyen Ermenileri ve onlara havadarlıq eden dış güçleri şiddetle kınayarak belirtiyoruz ki, ata topraklarının asıl sahipleri olan bizlere teslim edilmesi, bölgemizdeki güvenlik ve huzurun tesisini hızlandıracaktır. Bizler her şart ve durumda Azerbaycan ve kardeş Türkiye devletlerinin daim yanında olduğumuzun, Azerbaycan halkıyla, Türk halklarıyla birlikte hareket edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Aynı zamanda Azerbaycan ve kardaş Türkiye Cumhurbaşkanlarının siyasetlerini desteklediğimizi, daim destekleyeceğimizi belirtiyoruz”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Talibov: Ruslara güvenen Ermeniler bölgeyi huzursuz ediyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir