Sur’daki yeni konutlarda hırsızlık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 2015 yılındaki olaylar nedeniyle büyük bir kısmı yıkılıp hasar gören ev ve işyerleri kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından milyonlarca lira harcanarak uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda yeniden yapıldı. Mücadele Haber’in haberine göre yapımı tamamlanan konutların bazıları geçtiğimiz yıllarda kura çekimiyle hak sahiplerine anahtar teslimi yapılırken,  yapımı ve neredeyse her türlü tesisat ile döşemesi tamamlanmasına rağmen henüz anahtar teslimi yapılmayan bazı boş evler ise sahiplerini bekleyedursun bugünlerde hırsızların hedefi haline geldi. 

Evin içi kullanılamaz hale getirildi

Sur’da TOKİ tarafından milyonlarca lira harcanarak yapılan yeni evlerin bazılarının boş olduğunu fırsat bilen hırsızlar, dış kapıları kilitli olmasına rağmen kapıları kırarak içeri girdi. Birçok evin kapsını kırıp içeriye dadanan hırsızlar; mutfak, banyo, tuvalet ve salonlardaki musluk, priz, elektrik düğmeleri ile panodaki kablo ve şalterleri çalarak içerideki dolaplara da büyük zarar verdi. Elektrik ve su tesisatına da büyük zarar veren hırsızlar, evin dışında bulunan birçok su sayacını da söküp çaldığı görüldü. Henüz anahtar teslimi yapılmayan; ancak su ve elektrik tesisatı çekilen, dolap ve muslukları takılan mutfak ve lavabolar ise deyim yerindeyse harabeye döndü. Evlerin içinde bulunan ve neredeyse her şeyi söküp götüren, sökemediklerine de büyük zarar veren vicdansız hırsızlar, oturmaya hazır hale getirilen evin içini de kullanamaz duruma getirdi.  

Rögar kapağını da çaldılar

Yeni yapılan ve henüz hak sahiplerine teslim edilmeyen bazı boş evleri soyup soğan çeviren hırsızlar, bu yetmezmiş gibi orada bulunan parkın içindeki rögar kapağını da çaldığı görüldü.  Yaklaşık 5 metre derinlikte bulunan rögar kapağının olmayışı çevrede büyük tehlike arz ederken yaşanan hırsızlık olaylarına ilişkin vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sur’daki yeni konutlarda hırsızlık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir