Siya Avê filmi erişime açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetmenliğini ajansımızın muhabirlerinden Metin Yoksu’nun yaptığı “Siya Avê” (Suyun Gölgesi) belgesel filmi internette erişime açıldı. Batman’da 16 Şubat’ta galası yapılan ve Siirt’te birkaç gösterimi yapıldıktan sonra koronavirüs salgını nedeniyle daha sonraki gösterimleri iptal edilmişti.

Filmin konusu

Ilısu Barajı nedeni ile 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf ile birlikte 199 yerleşim yeri sular altında bırakıldı. Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çeltikbaşı (Ewtê Köyü) bu köylerden birisi. Köyde doğup büyüyen iki kadının farklı zamanlarda köylerinin su altında kalmaya başlaması ile birlikte birer ağıt yakarlar. Siya Avê ile 1990 yıllarda yaşananlardan dolayı köyünü terk etmek zorunda kalan iki kadının yaşadıklarına ve yaktıkları ağıt üzerinden barajın neden yapıldığı sorgulanarak, Hasankeyf, Dicle Vadisi ve Botan Vadisi’nin sulara gömülme öyküsüne odaklanılıyor. (Haber Merkezi) ılacağını saygıyla duyururuz.” (Haber Merkezi) o:p>

 “İnsanların düşüncelerini ifade edebildiği kısıtlanmadığı bir toplum olmamız gerekiyor, fikirlerin bastırıldığı bir düşüncelerini özgürce ifade edemediği bir toplum geleceği ve huzuru olan bir toplum olması mümkün değil. Birbirimizin düşüncelerine katılmasakta birbirimizi dinleyen düşüncelerimizi saygı içerisinde anlatabildiğimiz kendimizi ifade edebildiğimiz bir toplum olmamız gerekir inanın bir milletin geleceğine yapılması gereken en büyük yatırım budur. Hele ki Ramazan kardeşimiz gibi gönüllü çalışmalar yapan şehrinin tarihi hakkında turistlere gönüllü rehberlik yapıp, gençlere her insanın olumlu karşılayacağı öğütleri veren bir kardeşimize bu tutumun sergilemesini tasvip etmemiz mümkün değildir bir an önce Milletimizin Vicdanını yaralayan bu karar ile alakalı gerekli düzeltmelerin yapılmasını istiyoruz bizler Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kardeşimizin bu mağduriyetten bir an önce kurtulması için ne gerekiyor ise yapacağımızı hemşehrilerimize buradan bildirmek istiyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Siya Avê filmi erişime açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir