Ödüller sahiplerini buldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 23’üncüsü koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online olarak başladı. MA’da yer alan habere göre Festivalin Onursal Başkanı olan Türkan Şoray’ın katıldığı, oyuncu Yetkin Dikinciler ve Ece Dizdar’ın sunuculuğunu yaptığı festivalin açılış töreninde Nükhet Duru ve Feryal Öney şarkılarıyla açılışa renk kattı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Türkan Şoray, festivalin pandemiden dolayı uzaktan yapılıyor olmasının aynı zamanda harika olanaklar sunduğunu kaydetti. Şoray, “Çünkü perde sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de hatta tüm dünyada açılacak. Çoğu son bir yılda çekilmiş film seçkisi ve yan etkinlikler bekliyor sinema severleri. Bir kez daha kadınlar bizi dünya barışı ile buluşturuyor” dedi.

Onur ödülü sahipleri

Ardından festivalin seçici kurulunun layık gördüğü ödül sahipleri açıklandı. 

Onur Ödülü’ne yılların sinema sanatçısı Şahika Tekand ve Nebahat Çehre layık görüldü. Yayına bağlanarak kendisini ödüle değer gören seçici kurula teşekkür eden Tekand, ödülünü bütün kadın meslektaşlarıyla paylaşmak istediğini kaydetti.

Genç Cadı Ödülü’nün sahibi  oyuncu Cemre Ebuzziya oldu.  Aldığı ödüle ilişkin konuşan Ebuzziya, “Kadınların sinemasını kutlayan, kadınların hikayelerine ve seslerine sahip çıkan güçlü uçan kadınlardan çok güzel bir ödül aldım. Gönülden teşekkür ederim” dedi.

Bilge Olgaç ödülleri

Festivalin Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ni yönetmen, senarist, yapımcı Handan İpekçi, film yapımcısı Sevil Demirci ve senarist Işıl Özgentürk aldı.

Yayına bağlanan İpekçi, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Benim için çok değerli bir ödül. Bilge Olgaç’ın açtığı yoldan ilerliyoruz. Bizler erkek sinemacı arkadaşlarımızla eşit olmayan koşullarda dört kat çalışarak ancak kendimizi var edebiliyoruz. Ama biz Olgaç kadar zorluk çekmedik,  o bizim yolumuzu açtı. Sağlıklı, huzurlu barış dolu nice festivaller dilerim” diye belirti. 

Ardından yayına dahil olan Demirci de, Bilge Olgaç ödülünü almanın onur verici olduğuna değinerek, “Beni değer gören tüm uçan süpürge kadınlarına teşekkür ediyorum. Özgürce filmler yapacağımız günler diliyorum” şeklinde konuştu. 

Yayına gönderdiği video ile katılan Işıl Özgentürk ise aldığı ödülü, “Daha adil bir dünya için mücadele eden tüm kız kardeşlerime adamak istiyorum” dedi. 

Festivalin açılış programı Nükhet Duru’nun seslendirdiği şarkılarla son buldu. 

31 ülkeden 76 film

14 Mayıs tarihine kadar devam edecek festivalde, bin 301 film arasından seçilen 31 ülkeden 76 film gösterime

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ödüller sahiplerini buldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir