Korona ile mücadele yeni yöntem: Taziye ikna timleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son valililer kararnamesiyle Diyarbakır Valiliği’ne atanan Minür Karaloğlu, görevine başladı. Ara vermeden çalışmalarına başlayan Vali Karaloğlu, Hz. Süleyman Camii’ni ziyaret esnafla bir araya geldi. İl pandemi kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Karaloğlu, Diyarbakır’daki Koronavirüs vaka sayılarını ve alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.  

‘54 kişi hayatını kaybetti’

Ramazan Bayramı sonrasında seyahat kurlarının gevşetilmesiyle ve hareketin artmasıyla beraber Diyarbakır’da da pozitif vaka sayılarında bir yükseliş yaşandığını söyleyen Vali Karaloğlu, bugün gelinen noktada, maalesef 54 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.  Hayatını kaybeden vatandaşların yaş ortalamasının 72 olarak kayıt oltına alındığını anlatan Diyarbakır Valisi Minür Karaloğlu,  “Niye bizim 65 yaş üstü vatandaşlar ile ilgili sokağa çıkma konusunda sınırlamalar koyduğumuz Diyarbakır’daki ölen vatandaşlarımızın yaş ortalamasıyla da daha net olarak görülüyor. Hastanelerde şimdiye kadar toplam 205 kişi yatarak tedavi görüyor. Bunlardan 20’si yoğun bakım ünitesinde ve 6’sı ise entube solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. 189 vatandaşımız da normal servislerde tedavilerine devam ediliyor” dedi.

Maskesiz sokağa çıkana 900 TL ceza

Kent genelinde salgınla mücadele için ayrılan sağlık tesislerine ilişkin de bilgi veren Karaloğlu, hastanelerde doluluk oranıyla ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Ayırdıkları yatak sayısının yüzde 50, yoğun bakımın ünitelerinin yüzde 25 dolu olduğunu anlatan Karaloğlu şunları söyledi;

“Maske konusunda denetimlerimizi sıklaştıracağız. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla maskesiz sokağa çıkma yasaklanmıştı. Bugünkü kararımızla maskesiz sokağa çıkan vatandaşlarımıza 900 liralık ceza uygulamasına başlayacağız. Sadece maske takmak da yetmez. Maskeyi uygun şekilde takmak gerekir. Burnu ve ağzı açık bırakacak şekilde maske takmak olmaz.” Diyarbakır genelinde işletmelerde de denetimleri sıklaştıracaklarını vurgulayan Karaloğlu, vatandaşlardan kurallara uyulmadığını gördükleri işletmelere girmemelerini istedi.

‘İkna ekibi kurulacak’

Koronavirüs ile mücadelede taziye ziyaretlerinin riskli olduğunun altını çizen İl Valisi Karaloğlu, “Diyarbakır’da en çok vakanın yayıldığı olaylardan biri taziyeler maalesef, yasak olmasına rağmen kaçak olarak evlerde yapılan taziyeler. Özellikle cenaze haberlerinden sonra hem Müftülüğe bağlı imamlarımız hem de kolluk birimlerimiz, Sağlık İl Müdürlüğümüzden katılan personellerimiz vatandaşımızı taziye konusunda uyaracak, ikna edecek. Bunun için bir ekip oluşturduk. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Rabbim bütün ölülerimize rahmet etsin. Ama ölümüze rahmet okutacağız diye dirimizi hasta etmenin, dirimizin ölmesine vesile olmanın dinen de vicdanen de doğru olmadığını, bu konuda vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Korona ile mücadele yeni yöntem: Taziye ikna timleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir