Kanun Teklifi’nde ilk değişiklik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezaevlerinden infaz indirimi, denetimli serbestlik süresinin arttırılması ve açık cezaevinde bulunanlara izin yoluyla yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesini öngören kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Meclis Genel Kurulu’nda altıncı güne giren görüşmelerde 30 maddeden oluşan ilk bölüm tamamlandı. 30 madde için muhalefet partilerinden yüze yakın değişiklik önergesi geldi, ancak tamamı AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Teklifin ikinci bölümü üzerinde görüşmelerde ise ilk değişiklik 32. maddede yapıldı. AK Parti ve MHP’nin teklifi Basın İlan Kurumu’ndan resmî ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazetelerin cezaevlerine alınmamasını öngörüyordu. Muhalefet buna tepki gösterdi, muhalif olarak nitelenen Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Yeniçağ gibi gazetelerin Basın İlan Kurumu’ndan reklam almasının bir şekilde yasaklanarak cezaevlerine sokulmayacağı, bunun kabul edilemeyeceği ifade edildi. İtirazlarda kamu denetiminden geçmiş yayınlarla ilgili başka bir sebep ileri sürülerek yasaklama getirilemeyeceği belirtildi.

AK Parti değişiklik önergesi verdi

İtirazlar karşılık buldu ve AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ve bazı AK Partili milletvekillerinin imzasıyla değişiklik önergesi verildi. “Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (ISSN) veya Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) almayan süreli veya süresiz yayınlar ile Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler ceza infaz kurumuna kabul edilmez” maddesine, “Ancak ilan ve reklamın geçici süreyle kesilmesi hali, bu hükmün dışındadır” ifadesi eklendi.

Geçici ilan kesilmesinde gazete cezaevine alınacak

Değişiklik önergesinin gerekçesinde, “Önergeyle, 2/1/1961 tarihli ve 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun kapsamında resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunup da anılan kanunun 49. Maddesi hükmü uyarınca yetkili makam tarafından müeyyide uygulanması ve bu çerçevede geçici süreyle ilan ve reklamın kesilmesi durumunda ilgili gazetenin geçici süre içinde de ceza infaz kurumuna kabul edileceği hükmü getirilmiştir” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanun Teklifi’nde ilk değişiklik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir