Göyçe-Zengezur’un yeni kabinesi online toplandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA – Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, yeni kabine üyeleriyle online toplantıda buluştu.

Uzun ve meşakkatli uğraşlar sonucunda bağımsızlığını ilan eden Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, geçtiğimiz günlerde revize ettiği yeni kabine üyeleriyle ilk toplantısını online gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov Başkanlık ettiği toplantıya tüm kabine üyeleri ile birlikte Aksakallılar Şurası Başkanı Erdal Antakyalı ve ataması önceki gün yapılan Gençlik ve Spor Bakanı da katıldı.

Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Cumhuriyeti’nin iç ve dış politikaları, sosyal ve ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda yakın zamanda dünya kamuoyuyla önemli paylaşımlar yapılacağı, devlet organlarının oluşması adına önemli girişimlerde bulunulacağı öğrenildi.

Bazı Avrupa ülkelerinin önemli başkentlerinde çeşitli temaslarını yapılmasının ve dost ülkeler başta olmak üzere irtibat ofisleri sayısının artırılması fikri ön plana çıkarken, Cumhurbaşkanı Talibov, Ankara’da ilk irtibat ofisleri kurulmasına müsaade eden Türkiye’ye de bir kez daha teşekkür etti.

Toplantıda özellikle; Göyçe-Zengezur AzeriTürk Cumhuriyeti’nin tanıtımı, amaç hedef ve gayesinin dünya kamuoyuna taşınarak en iyi şekilde ve doğru biçimde anlatılması kararları alındığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, kimsenin toprağında gözlerinin bulunmadığını ata yurtlarında özgürce yaşamak istediklerini herkesin bu gerçeği çok iyi bilmesi gerektiğini belirtti.

Azerbaycan, Türkiye başta olmak üzere tüm Türk dünyası menfaatine yönelik bir politika izlediklerini kaydeden Talibov, bu durumun aksi tek bir adımlarının olmasının söz konusu bile olmayacağının altını bir kez daha çizdi.

Toplantıda söz alan kabine üyeleri; faaliyet ve projelerini sunarken, devletin gelişimi ve halkla iletişimi sağlama yöntem ve önerilerini de ifade ettiler.

Toplantıda son sözü alan Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov, yıllardır Yurda Dönüş Birliği ile canla başla mücadele verdiklerini ve bundan sonra da bu mücadelelerini hepbirlikte sürdüreceklerini bir kez daha hatırlattı. Haklı davalarında verdikleri insanlık, hak ve hukuk mücadelesinden galip geleceklerine olan inancını paylaşan Talibov, yakın zamanda Göyçe Gölü kıyısında, başkent ilan ettikleri Gafan’da kabine toplantısı yapacaklarına inandığını söyleyerek toplantıyı sonlandırdı.

GZATC Energetika və Təbii Sərvətlər Naziri olarak görev yapan Adil Özdemir, toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Rızvan Talibov tarafından görevden alındı. Özdemir’den boşalan Bakanlığa önümüzdeki günlerde yeni bir atamanın yapılacağı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Göyçe-Zengezur’un yeni kabinesi online toplandı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir