EYT’de Bağ-Kur isyanı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağ-Kur’luların emeklilik için ödedikleri prim gün sayısının SSK’lıların neredeyse 2 katı olması vicdanları yaralarken, sosyal medyada ise Bağ-Kur ile SGK primlerinin eşitlenmesi için hashtag (#BagkuraEVET) açıldı. EYT kanunu olarak bilinen 4447 Kanun öncesinde kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl prim ödeme şartı bulunuyor. İlgili kanun gereği hem kadınlar hem erkekler için 9 bin prim gün sayısı esas alınıyor.

EYT öncesi dönemde kadın için 20 tam yıl, erkek için 25 tam yıl prim gün sayısı bulunmayan Bağ-Kur’lular ancak belirli bir yaşı doldurmakla emekli oluyorlardı. Buna göre kadın ise 50, erkek ise 55 yaş ve en az 15 tam yıl yani 5.400 gün primle emekli olabilmeleri söz konusu. EYT Kanunu ile 5.400 gün prim şartı değiştirilmezken, belirtilen yaş koşulları kademeli olarak kadınlarda 6 yıl erkeklerde ise 3 yıla kadar artırılıyor.

Buna göre 01/10/1999 tarihinde kadınlarda 50, erkeklerde ise 55 yaş ve en az 15 tam yıl için 2 yıldan daha fazla süre bulunuyor.

EYT ile birlikte Bağ-Kur’luların emeklilik için 9 bin prim gün sayısını doldurmalarının gerekmesi SSK ile Bağ-Kur arasında oluşan çifte standarda yurttaşlar tepki gösteriyor.

Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren yurttaşlar SSK İle Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi talebini dile getiriyor. SSK’lılar için EYT’de 5 bin prim gün sayısı esas alınırken, Bağ-Kur’lular için bunun 9 bin prim gün sayısı olarak belirlenmesi vicdanları yaralıyor. (Haber Merkezi)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EYT’de Bağ-Kur isyanı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir