Esnaf: Normalleşme salgın biterse olur

featured
Normalleşme sürecinin ilk gününde iş yapamamaktan dert yanan Diyarbakır esnafı, yeteri destek alamadıkları için zor bir sürecin kendilerini beklediğini ve salgının tamamen sonlanmaması halinde normalleşmenin olmayacağına vurgu yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi için devreye sokulan normalleşme süreci başladı. İçişleri Bakanlığı da söz konusu normalleşmeye ilişkin tüm illere genelge gönderdi. Genelgeye göre, 16 Mart’tan bu yana faaliyetlerine ara veren lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi ve lokaller 1 Haziran itibariyle her gün saat 22.00’ye kadar hizmet verebilecek.

İşyerleri açıldı

Diyarbakır’da da, bir süredir kapalı olan iş yerlerinin bazıları normalleşme kararıyla birlikte açıldı. Kentin en işlek yerlerinden olan Sur ilçesi ve Ofis semtinde de birçok cafe, kıraathane ve lokanta, salgına riskinin devam etmesi nedeniyle bir dizi önlemler alınarak faaliyete girdi. Fiziki mesafe kuralına uyulduğu işyerlerinde, 2 metre aralıklı masalar, 2 kişiyi geçmeyecek şekilde oturma düzeni, çalışanların maske ve eldiven takma zorunluluğu gibi yeni değişikler gözlemlendi.

‘Normalleşme salgın biterse olur’

İşyerlerini açan esnaflar, “normalleşme adımlarını yeterli görmeyerek”, iş yapamamaktan dert yandı. İsimlerinin yazılmamasını isteyen esnaflar, salgın nedeniyle insanların iş yerlerine uğramaktan çekindiğini belirterek, özellikle kıraathanelerde oyun oynamanın yasaklanmasını eskiye oranla bir durgunluğu beraberinde getireceğine dikkati çekti.  Salgın sürecinde kendilerine destek verilmediğini savunan esnaflardan birisi, “İşletmelerde çalışan personelleri de zor bir süreç bekliyor. Buradaki çoğu esnaf kiracı, bu durgunlukla bu kira bedellerinin ödemeleri mümkün değil. İşyerlerimizi açmaktan memnunuz ancak salgın bitmezse hiçbir zaman normalleşemeyiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Esnaf: Normalleşme salgın biterse olur

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir