‘Diyarbakır’ı daha iyiye taşıyacağız’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü grubunda olan vatandaşlar ile sokağa çıkma yasağı nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Sosyal Destek Gruplarının araç ihtiyacını Diyarbakırlı bir araç kiralama firması karşıladı. Bir ay boyunca ücretsiz olarak Vefa Sosyal Destek  Gruplarının kullanımına sunulan 31 araç için Diyarbakır Valiliği önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ile firma yetkilileri katıldı.

Törende, Vefa Sosyal Destek Gruplarının Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşa hizmet götürdüğünü dile getiren Güzeloğlu, bu süreçte araç sıkıntısı yaşan Vefa Sosyal Destek Gruplarının kullanımına 31 adet araç sunarak büyük bir fedakârlık örneği sergileyen firma yetkililerine teşekkür etti. Güzeloğlu, verilen bu destekle Vefa Sosyal Destek Gruplarının vatandaşlara çok daha güçlü bir şekilde hizmet sunacağını kaydetti.

‘Vefa Sosyal Destek Grubu 50 bini aşkın talebi karşıladılar’

Milletçe zor bir dönemden geçtiklerini ve bu sürecin yardımlaşma ile atlatılabileceğini vurgulayan Güzeloğlu, “Bütün güçlerimizi birleştirerek İnşallah Diyarbakır’ı daha iyiye ve daha güzele taşıyacağız. Bu sürecin başından bu yana 22 Mart’tan itibaren Diyarbakır’da 17 ilçemizde teşkil edilen yaklaşık 120’ye yakın Vefa Sosyal Destek grubumuz bugüne kadar özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızdan gelen 50 bine aşkın talebi karşıladılar. Bu talepler temel gıda malzemeleri ihtiyaçları, ilaç, çocuk bezi ve benzeri taleplerdi. Özellikle psikodestek unsurları ve istekleri olarak ağırlık kazandı. Buradan bütün Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımıza, emek veren bütün kamu görevlilerine içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

‘Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Koronavirüs mücadelesinde çok güçlü bir altyapımız var’

Vefa Sosyal Destek gruplarının, Türkiye’nin sosyal devlet anlamında sergilediği dünya çapında bir başarısı olduğunu belirten Güzeloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Koronavirüs mücadelesinde çok güçlü bir altyapımız var. Fedakâr ve her türlü övgüye layık sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu sağlık hizmetlerinin yanında sosyal hayatın beklentilerinin karşılanması ve bununla ilgili taleplerin cevaplanması noktasında ilçelerimizde görevli Vefa Sosyal Destek gruplarımız hayati bir görev ve sorumluluk taşıyorlar. 24 saat vatandaşımızın hizmetinde olarak onlarla birlikte onların maddi ve manevi her taleplerinde cevap vererek onlara destek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın evden çıkmamalarını özellikle rica ediyoruz’

Diyarbakırlılardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını isteyen Güzeloğlu, “Sokağa çıkma yasağı kapsamındaki 20 yaş altı gençlerimiz ve 65 yaş üzerindeki büyüklerimizin evlerinde kalması bir yasal zorunluluk ama bu yaş grupları arasında da zorunlu olmadıkça tüm vatandaşlarımızın evden çıkmamalarını özellikle rica ediyoruz. Sağlıkları için başta kendileri, sevdikleri, çevreleri ve ülkemiz için sorumlulukla davranmalarını rica ediyoruz. Sosyal mesafe ve sosyal izolasyona uyduğunuz takdirde İnşallah bu süreci en kısa süre içerisinde atlatmayı da umuyoruz” dedi.

’17 ilçede vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız’


Vefa Sosyal Destek gruplarının, sokağa çıkma yasağı süresince de vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğini aktaran Güzeloğlu, “Vefa Sosyal Destek gruplarımız, başta sağlık olmak üzere vatandaşlarımızın gıda ve lojistik taleplerinde yanlarında olacaklar. 17 ilçede vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Bu noktada bugünden itibaren Vefa Sosyal Destek gruplarında kullanılacak bu araçlar alandaki etkinliğimizi artıracak. Koranavirüse karşı büyük bir mücadele sergiliyoruz. Bu noktada emeği geçen, katkı veren bütün çalışanlarımıza ve şüphesiz destek olan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Diyarbakır’ı daha iyiye taşıyacağız’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir