Diyarbakır’daki sır cinayet çözüldü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Foto: Arşiv

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde kadınlara muska yapan sahte hoca olarak bilinen Yusuf Evran, geçtiğimiz yıl 27 Kasım günü annesine ait evin tuvaletinde cesedi bulundu. Durumun polise bildirilmesi üzerine olayla ilgili çalışmalar başlatıldı.

EMNİYETTEN TİTİZ ÇALIŞMA

Sabah Gazetesi’nden Hüseyin Kaçar’ın haberine göre Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri ile Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü silahla öldürüldüğü belirlenen Evran cinayetini çözmek amacıyla “özel ekip” kurdu.  Cinayet Masası görevlilerinin yer aldığı özel ekip, yaptığı teknik incelemeler ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda bazı şüpheliler üzerine yoğunlaştı. Kendisine muska yapan hoca olarak tanıtıp bu şekilde kadınlarla irtibata geçtiği belirlenen Yusuf Evran’ın yaklaşık 5 yıldır birlikteliği bulunan Z.T. ile birlikte babası, ağabeyi ve kuzenini gözaltına aldı.

ÇAPRAZ SORGUYLA İTİRAF

Özel ekip tarafından çapraz sorguya alınan Z.T. Evran’ı öldürdüğünü itiraf etti. Evran’ın muska yoluyla kadınları tuzağa düşürdüğünü ve zorla cinsel birliktelik yaşadığını belirten Z.T., “Bende bunu 5 yıldır yaşıyordum. Tehdit yoluyla sürekli yaşadığım cinsel birliktelikten kurtulmak için Yusuf’u öldürdüm” ifadelerini kullandı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Z.T. ile babası planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Ağabeyi ve kuzeni ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’daki sır cinayet çözüldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir