Amedspor’a yapılan yardımı geri istedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi Meclisi, 5 Ağustos 2019’da 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir” fiilini düzenleyen 14’ncü maddesinin b bendine dayanarak Amedspor Kulübüne ayni olarak 54 bin TL yardım yapılması kararı aldı. MA’da yer alan habere göre bu karardan sonra 13 Kasım 2019’da Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek görevden alınarak yerlerine ilçe kaymakamı Murat Beşikçi kayyum olarak atandı.

Yardım parasını meclis üyelerinden istedi

Beşikçi, Belediye Kanunu’na dayanılarak yapılan yardımın kamu zararına sebebiyet verdiğini savunarak, söz konusu yardım parasını meclis üyelerinden istedi. Meclis üyelerin gönderilen tebliğde, “Amed Sportif Kulübüne yardım yapılmasına ilişkin 05. 08. 2019 tarih ve 127 sayılı belediye meclis kararında kabul oyu veren meclis üyeleri ile 18. 09. 2019 tarih ve 2368 nolu ödeme emri belgesinde imzası bulunan harcama yetkilisi Botan Moray ve gerçekleştirme görevlisi Ferhat Deriner hesabına kamu zararından doğan alacak olarak kayıt edilerek tahsil edilmesi sağlanmalıdır” ifadeleri yer aldı. 

‘Yerel yönetimler yasasına aykırıdır’

Söz konusu duruma tepki gösteren Amedspor kulübü Başkanı Metin Kılavuz, “Seçilmişlerin yerine şu an belediyeye atanmışın böyle bir işlemi idari hukuk ve yerel yönetimler yasasına aykırıdır” dedi. Gazete Duvar’a konuşan Kılavuz, şunları söyledi: “Demokrasilerin olmazsa olmazı sağlıklı ve adil koşullarda yapılan seçimlerdir. Tüm sıkıntılı ve zorlu yönelimlere rağmen tecelli eden sandık sonuçları halkın iradi sesidir. Dünyada ve ülkemizde eşi benzeri olmayan demokrasi ve birçok hak ile yan yana durmaması gereken kayyım atanması evrensel hiçbir hak ve hukuk değerleri bağdaşmaz. En yalın anlatımıyla kul hakkının gaspıdır ve bu inancımıza göre affedilmez bir günahtır.”

‘Yardım, yerel yönetimlerin asli görevidir’

Yerel yönetimlerin asli görevi halkın fiziki, ruhsal ve sosyoekonomik, sosyokültürel birçok gereksinimini sınırında yaşayanlar için kamudan hakları olan mali kaynaklar ile karşılamaktır. Sportif faaliyetlerin geliştirilmesi de kanuni zorunluluklarıdır. Seçilmişlerin yerine şu an belediyeye atanmışın böyle bir işlemi idari hukuk ve yerel yönetimler yasasına aykırıdır.

‘Yerel yönetimler ve Amedspor halkındır’

 “Şehrimize birçok amatör branşta hizmet sunan Amedspor’a yapılan ayni ve nakdi yardımlar yasaldır. Atanmış bey yasal olarak Amedspor’a yapılan yardım ile uğraşacağına daha önce atanmış kayyım tarafından başta Malatya olmak üzere şehir dışı yasa ve amaç dışı aktarılan kaynaklar ile ilgili işlem başlatsın. Başlatılan işlemin hiçbir yasal, toplumsal karşılığı yoktur. Amedspor’u yalnızlaştırma politikasının bir başka yaklaşımıdır. Unutulmamalıdır ki yerel yönetimler ve Amedspor halkındır. Halka ait yerler halka hizmet etmelidir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amedspor’a yapılan yardımı geri istedi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir