Bu maçı nasıl oynattın TFF!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da kaldıkları otelin önünde önceki gün akşam toplanan kalabalığın havai fişekli saldırısına uğrayan Amedsporulu oyuncular, maç öncesinde sahada ısınma hareketli yaparken saldırıya uğradı.

JİTEM ELEMANI YEŞİL VE BEYAZ TOROS

Bursaspor tribünlerinde, JİTEM elemanı “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ile 90’lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi illerinde yaşanan faili meçhul cinayetler ve kayıpların sembolü olan “Beyaz Toros” posterleri açılması da dikkat çekti. Tribünlerden sahaya mermi ve bıçakların atıldığı da görüntülere yansıdı.

SİYASİLERDEN TEPKİLER YÜKSELDİ

Karşılaşma öncesi ve sonrası yaşanan olaylara birçok kesim tarafından tepki gösterildi. Siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yaşananlarla ilgili açıklamaları peş peşe geldi. AK Parti, CHP ve HDP’den olaylarla ilgili sert açıklamalar ve tepkiler yükseldi.

BAKAN SOYLU: KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tribünde açılan görseller ile ilgili soruşturma başlatıldığını, zafiyeti olan kamu görevlilerinin açığa alındığını duyurdu. Bakan Soylu, , “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” dedi.

KURT: ÜZERİNİZDEN OPERASYON YAPILIYOR

Son zamanlarda stadyumların ülkede kaosa hizmet ettirilmeye çalışıldığını gördüklerini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, “Sevgili Bursaspor taraftarları belki çoğunuzun farkında bile olmadığı görselleri açanlar sizin üzerinizden bu operasyonu yapıyor belli ki. Buna ilk karşı çıkması gerekenler sizler olmalısınız” şeklinde konuştu.

CHP’Lİ SARIBAL: YAŞANANLARI KINIYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise yaşananları kınadı.  Sarıbal’ın yaptığı paylaşımda, “Acılı günler yaşadığımız şu günlerde, 80 ilimizden gelen vatandaşlarımızın yaşadığı kardeş kent Bursa’mızda Bursaspor ve Amedspor arasındaki futbol maçında yaşanan olayları kınıyorum. Bursa bunu hak etmiyor. Türkiye Futbol Federasyonunu göreve çağırıyorum” diye konuştu.

TANRIKULU: PROVOKASYONDUR

CHP İstanbul milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu, “Konakladıkları otelde ve müsabaka için çıktıkları futbol sahasında ırkçı saldırıların ve fiziksel şiddetin hedefi olan Amedspor, Bursa’ya futbol oynamaya gelmiştir. Yaşananlar spor ahlakının ve futbol kültürünün dışından odakların provokasyonlarıdır. #Amedsporyalnızdeğildir.” İfadelerini kullandı.

HDP: SALDIRILARI KINIYORUZ

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bursa’da Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz. 90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek. Sorumlulardan hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Biz faşizme karşı diz çökmeyecek milyonlarız” denildi.

DİYARBAKIR BAROSUNDAN SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu ise Bursaspor deplasmanı için Bursa’ya giden Amedsporlu futbolcularına yönelik saldırılara ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunda, yaşananlara müdahale etme etmedikleri iddia edilen polisin “6222 sayılı Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 1. Maddesi hükmü gereğince, “müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesiyle görevli olduğu hatırlatarak, kolluk amiri ve kolluk görevlilerinin “görevi kötüye kullanma suçunu işlediği” iddia edildi.

AMEDSPOR BURSADA LİDERLİĞİ BIRAKTI

Olayların gölgesinde başlayan maç esnasında tribünlerden atılan cisimler zaman zaman Amedsporlu futbolcuları yaralarken, oyun sık sık durdu. Maç, Bursaspor’un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. Yeşil-Kırmızılı takım, bu skorla 41 puanda kalarak lige üçüncü sıraya kadar geriledi. Amedspor, bu sonuçla grup liderliğini Batman Petrolspor’u deplasmanda 1-0 mağlup eden Çorumspor’a kaptırdı.

MAÇ SONRASI OLAYLAR TEKRAR ETTİ

Maçın bitmesiyle birlikte saha öncesi yaşanan olaylar tekrar etti. Bin binlerce taraftar sahayı yabancı cisim yağmuruna tutarken, çok sayıda da patlayıcı madde fırlattı sahaya fırlattı.

TFF’YE TEPKİ

Konuk ekip Amedspor, emniyet güçlerinin kalkanlarla oluşturmuş olduğu güvenlik koridoruyla sahadan ayrıldı. Sosyal medya hesaplarında ise Türkiye Futbol Federasyonuna tepki gösterildi. Maç öncesi yaşlanan olaylara rağmen karşılaşmanın oynatılmasının akıl tutulması olduğuna dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, “Bursaspor taraftarının durdurulması ya da maçın iptali için illa birilerinin başına birşeylerin mi gelmesi lazım” diye sordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu maçı nasıl oynattın TFF!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir