Bozan: Hedef Ali Erbaş değil İslam’dır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, LGBT bireyleri ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra ülkenin gündemi değişti. Bununla beraber birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi partiler açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan birini de Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yaptı. Bozan: “Zinanın ve eşcinselliğin birey, aile ve topluma verdiği zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek bu ahlaksızlığı savunmak kabul edilemez. Elbette Irkı, rengi, dili, dini inancı, fikri, siyasi görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun, herkesin  yaşama hakkı vardır, insan olarak herkes eşittir ve aynı haklara sahiptir. Ama hiç kimsenin hak veya özgürlükler adına topluma, aile yapımıza ve neslimize zarar verecek ahlaksızlıkları yayma hakkı olamaz” ifadelerinde bulundu.

Bozan’ın yaptığı açıklama şu şekildedir:

‘İslam’ın ahlak ilkeleri suç değil’

“Başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere, tüm İmam Hatiplerin İslam’ın, emir ve yasaklarını bir bütün olarak hatırlatmaları hem dini bir vecibe hem de tarihi bir sorumluluktur.İslam’ın herhangi bir hükmünü açıklamak,  aile hayatının önemini, neslin muhafaza edilmesinin gerektiğini vurgulamak ve İslam’ın evrensel ahlak ilkelerini hatırlatmak asla nefret suçu olarak değerlendirilemez.  Unutulmasın ki, İslam bir bütündür ve gayesi bütün insanlığın iki cihan saadetidir. Ortaya koyduğu ilkeler, herkes için ve çağlar üstüdür.  Emir ve yasakları açık ve nettir. İnsanoğluna faydalı şeyler emr edilmişken zararlı olan şeyler yasaklanmıştır. Allah inancı olan kişilere, bu emir ve yasaklara teslim olmak düşer. Nas’la sabit olan helal ve haramlar konusunda hiç kimsenin farklı bir görüş ortaya koyma hakkı ve yetkisi yoktur. Bu sadece zinada değil faiz, kısas, hırsızlık, rüşvet, israf, gasp, kul hakkı, miras, ticaret, hukuk, muamalat… gibi haytımızın her alanını ilgilendiren tüm konular için geçerlidir.  Biz, Sn Ali Erbaş Hocamızın dediği hakkiatlara aynen katılırken madalyonun diğer yüzüne de dikkat çekmek istiyoruz”.

‘Lutilik ve türevlerininin önünü kim açtı?’

“AKP iktidarının, Avrupa Birliğine girme aşkı yüzünden  Kur’an-ı Kerim’de lanet edilen zinanın, AB uyum yasaları çerçevesinde suç kapsamından çıkartılması, Cedaw, İstanbul Sözleşmesinin imzası ve 6284 nolu yasa sonrası, Lutilik ve türevleri dernek açma, evlilik törenleri, kitlesel yürüyüşler ve yaptıkları çeşitli toplantılarla,  Türkiye’de önleri açıldı ve çalışmaları hız kazandı. Biz Sn Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız çünkü biz İslam’i kuralların yanındayız.

Ali Erbaş hoca hakkında suç duyurusunda bulunanları gördüğümüz gibi,  Allahın yasaklarını hayatın kalıcı birer parçası haline getiren,  AKP iktidarının yaptıklarını da görmeliyiz.

* Bunlara dernek kurma imkanını sağlayan kim?

* Halen G…evlerden vergi alan kim?

* Zinayı suç olmaktan çıkaran kim?

* İst Sözleşmesini ve Cedawı imzalayan kim?

* Flört ve nikahsız beraberliği serbet ama genç yaşta evliği suç sayan kim?

* Yandaş Tv’lerde aile yuvasını ifsad eden ahlaksız dizilere müsade eden kim?

* Suç duyurusunda bulunan İHD’nin dayanğı olan, TCK 5237 Sayılı  Madde 122- (Değişik: 2/3/2014  -6529/15 md.)  kanunu çıkartan kim? Bütün bu soruların cevabı, Elbette AKP’dir”.

‘AKP’ye neden tepki gösterilmiyor’

“AKP’nin oluşturduğu zemin ve çıkardığı yasaları dayanak yaparak, kınama yapan ve suç duyurusunda bulunan, Bazı Barolar ve  İHD’ye gösterilen haklı tepki, AKP’ye karşı niye gösterilmiyor?  İşin, garip ve tuhaf tarafı AKP’li yetkililerin de buna son derece tepki gösterdiklerini görüyoruz. Sanki kendileri bu yasa ve kanunları çıkartmamış? Sanki kendileri muhalefet partisi? Sanki kendileri Allahın diğer yasaklarını hiç çiğnemiyormuş gibi, kendilerini temize çıkartmaya çalışıyorlar? AKP’li yetkililere ve yandaşlarına soruyoruz,

Faiz almak ve vermek, Allah ve Resuline savaş açmak değil mi? 18 yıldır tek başınıza iktidarsınız, neden faizsiz bir ekonomi modelini geliştirmediniz? Bırakın faizsiz modeli geliştirmeyi, hazırladığınız ekonomik paketlerinizde vatandaşları hep banka kredilerine teşvik ettiniz. İşsiz, aç ve borca mahkum ettiğiniz vatandaşların bankalardan kullandığı kredi miktarındaki artışı sevincle inşallah ve maşallahla anlattınız.  Eğer Akp’li yetkililer, bu konuda samimi ise buyrun meclisin çoğunluğu sizde, icranın başıda siz varsınız,  ortam da müsait  iken, inanç değerlerimize ters olan, başta Cedaw, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 nolu yasayı hemen kaldırın, zinayı yasaklayın ve faizsiz bir ekonomi modelini geliştirin”. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bozan: Hedef Ali Erbaş değil İslam’dır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir