Baz istasyonuna yine geçit verilmedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABERLER DİYARI – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) ile Turkcell İletişin Hizmetleri A.Ş. arasında imzalanan “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Elektronik Haberleşme Sitemleri Yer Kullanım Hakkı Sözleşmesi” gereği kentin birçok parkına baz istasyonlarının yerleştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet Caddesi’ndeki yeşil alana kurulmak istenen baz istasyonu, vatandaşların tarafından engellenirken, benzer bir durum Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nin 1128’inci sokakta bulunan parkta yaşandı. Çocukların ve vatandaşların kullandığı parkta, daha önce yapılan çalışmalar sonucu baz istasyonu yerleştirilmek istendi. Turkcell ve belediye yetkilileri, iş makinalarıyla parka gelip çalışmalarını tamamlamak istedi, ancak parkta toplanan bir grup mahalleli baz istasyonunun kurulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, vinçle kaldırılıp dikilmek istenen kule demiri ile iş makinesinin üzerine oturarak eylem yaptı. Mahallelilerin çalışmaları bir süre engellemesi üzerine ekipler, iş makinalarıyla parktan ayrıldı.  Şimdilik baz istasyon çalışmalarını durduklarını dile getiren mahalle sakinleri, istasyonun kurulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, yetkilileri uyardı.

 ‘ŞİMDİLİK ENGELLEDİK’

Mahalleli Salih Çetin, kurulmak istenen baz istasyonunun insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini ve oturdukları yerlere çok yakın olmasından kaynaklı baz istasyonun kurulmasına mahalleli olarak izin vermeyeceklerini söyledi. Kurulu istasyonların sayısına dikkati çeken Çetin, “Şu çevrede yaklaşık 12 site var ve buraya semt pazarı kuruluyor. Kurulmak istenilen Baz istasyonu oturduğumuz sitelere 17 metre uzaklıkta. Geldiler bugün istasyonu kurmaya çalıştılar, ancak şimdilik mahalleli olarak engelledik. Sabah epey kalabalık olarak tepki gösterdik. Buraya yakın 250 metre uzaklıkta bir, iki okulda 2, kavşakta ise 2 adet baz istasyonu bulunuyor. Buraların çevresi tamamen baz istasyonu. Yetmiyormuş gibi buraya da kuracaklar” diye konuştu.

600 İMZA TOPLANDI

Yetkililerin buna izin vermemesini isteyen Çetin, mahalle olarak bu baz istasyonunun buraya kurulmaması için ellerinden geleni yaparak direneceklerini söyledi. Çetin, mahallede üç gün önce topladıkların yaklaşık 600 imzayı belediye ve valiliğe verdiklerini kaydetti. Mahalleli Ömer Kaya da, park çevresine istasyon istemediklerini vurgulayarak, “Gelip kurmaya çalışılar ancak bizler istemediğimizi belirtik, engelledik şu an için” dedi.

SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, “Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlarına Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik”in 6. maddesinde baz istasyonlarının park ve çocuk oyun alanların yakınında kurulamayacağını belirterek, Anayasaya ve uluslararası hukuka aykırılık nedeniyle yetkililer hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baz istasyonuna yine geçit verilmedi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir